x

Avbokade artist med SD-sympatier – hotell bombhotat

Avbokade artist med SD-sympatier – hotell bombhotat

Vid lunch kom ett bombhot in till Best Western-hotellet Gustaf Fröding i Karlstad. Någon ska ha ringt hotellet och uttalat ett mindre seriöst hot. Anledningen är oklar, men Tommy Lindh som är pressinformatör vid Värmlandspolisen säger till TT att det förmodligen har med artisten Peter Jezewski att göra.

– Det finns ingen anledning att tro något annat. Det fanns ett budskap i det hotsamtal som ringdes in som inte kan tolkas på något annat sätt, säger han.

Peter Jezewski, före detta sångare i The Boppers, sparkades ut ur Best Western-hotellet där han hade fem bokade spelningar. Anledningen är att han sympatiserar med Sverigedemokraterna, och visade det genom att uppträda på partiets festival förra helgen. Det var på samma festival som Jimmie Åkessons band Bedårande Barn framförde Eva Dahlgrens låt Ung Och Stolt utan lov. Jezewski fem spelningar på Gustaf Fröding-hotellet har ställts in. Enligt honom gör det att han nu går miste om en halv miljon kronor. 

Åsa Gunnarsson, hotelldirektör på Gustaf Fröding, säger till Expressen att de inte kan arbeta med någon som stödjer Sverigedemokraterna. Hon säger också att hon hoppades att Peter Jezewskis åsikter var ett missförstånd. Det var det inte. The Boppers-sångaren står fast vid vad han tycker. 

– De gav mig två alternativ: Be om ursäkt offentligt, eller så ställer vi in. Aldrig i livet att jag backar från mina åsikter, säger han till Expressen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA