x

The Embassy jobbar på ny musik

The Embassy jobbar på ny musik

I onsdags visade The Embassy upp sig i Göteborg tillsammans med gruppen Superstar & Star. Då framfördes endast tre låtar av den hyllade popduon. Det är samma upplägg som gäller i Stockholm ikväll på Taverna Brillo. För DN berättar den ena medlemmen, Torbjörn Håkansson, att ny musik är i görningen.

– Vi är lite på förstadiet till att komma i gång igen. Vi prövar lite nya beats och idéer. Känns det bra med de nya låtarna så kommer vi att släppa dem, säger han till DN.

Om detta resulterar i en fullängdare blir den en uppföljare till 2013 års Sweet Sensation. Ett album som tilldelades fem av sex stjärnor av GAFFA:

"I The Embassy tänker man gärna ett steg längre. Att föra ut ett politiskt budskap behöver inte innebära en holmgång i slagord. 'Väluppfostrade' artister som Paul Heaton må sitta med lika mycket ilska över det rådande världsläget som Zack de La Rocha, men där den sistnämnde skriker 'Wake up!' knyter Paul Heaton näven med frasen 'If we crawl at two, we could crawl at twenty-two' tillsammans med de vänaste av melodier. Något som The Embassy har tagit fasta på och med denna tredje fullängdsgiv fullföljer. På I-D heter det 'Rather die on your feet, than live on your knees'. Ilska, irritation, ibland indignation täpps igen och omsluts av perfekt avvägd popmusik."

Läs hela recensionen här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA