x

Svenskt band slår låtrekord med ny skiva

Svenskt band slår låtrekord med ny skiva

Göteborgsbandet Kapten Hurricane valde att fira 10 år som band genom att ge ut en ny skiva. Det är inte vilken skiva som helst. Det är förmodligen ett världsrekord. Bandet ska idag ansöka om Guinness-rekord i att ha flest låtar på ett album (enligt CD-formatet), med hela en låt mer än förra rekordet som The Pocket Gods håller i. De bytte tillfälligt skepnad, från indiepop till rock, och döpte om sig till Dead Summit. Nya skivan låter enligt bandet själva som "The Libertines och ibland som Lordi” och innehåller … 101 låtar. Bandet säger till GAFFA att det inte är något ställningstagande.

– Den är bara 101 % trams. Det finns inget budskap. Vi vill inte säga något med den.

Men ändå gör bandet det, närmare bestämt 1 timme och 16 minuter finns att lyssna på. Nu kan någon klok person räkna ut att ett album med 101 låtar borde bli längre än så, men de flesta av Dead Summits låtar är under en minut långa.

– Det är undermåliga texter på svengelska men ibland svänger det ändå lite. Det ska vara 101 rockklyschor, staplade på varandra, säger bandet om låtarna.

Skivan, som innehåller titlar som Satan's Boogie och Headbang Coma, har de spelat in i replokalen. Inga omtagningar tilläts, enligt klassiskt punkmanér. Kapten Hurricane/Dead Summit ägnade 30 minuter åt att mixa och sedan mastrades albumet via en gratistjänst på internet. Enligt bandet har albumet varit ett roligt sätt att få tiden att gå.

– Vi har gjort detta för att fördriva tid. Vi har haft så kul men tappat många följare. Vi räknar med att hämta hem dem igen när vi senare i höst släpper album som Kapten Hurricane, säger bandet till GAFFA.

Få din dos av 101 % trams här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA