x

PREMIÄR: Falcor uppmärksammar självmord

PREMIÄR: Falcor uppmärksammar självmord

Var sjätte timme tar någon sitt liv, bara i Sverige. Imorgon är det den internationella dagen för självmordsprevention, World Suicide Prevention Day, där man uppmärksammar och upplyser om hur viktigt det är att arbeta för att minska självmord. Föreningen Steg För Livet har därför en kampanj där musikerna Paul Jerndal och Povel Olsson medverkar. De träffades genom Robyn och har jobbat med bland andra Icona Pop och Elliphant. Tillsammans utgör de bandet Falcor och släpper låten Alive, som enligt bandet innehåller mörker men också mycket hopp. 

– Vi ville inte förenkla hur det kan kännas att vilja ta sitt liv. Istället ville vi försöka visa förståelse, säger bandet till GAFFA. 

Musikvideon, som GAFFA premiärvisar idag, är baserad på historier från människor som känt att det inte finns något kvar att leva för. Alla har överlevt självmordsförsök, en av dem är 18-åriga Moa Larsson.

– Hennes resa är mäktig, hon är så oerhört modig. Hon är med som sig själv i videon och vi är så stolta över att ha med henne, säger bandet.

Steg För Livet presenterar fyra steg i hur du kan rädda en medmänniskas liv. De släpper också en video, som är som musikvideon, men istället för låten Alive drivs den framåt av Moa Larssons berättelse. Den videon kan du se här nedanför.

Med Alive hoppas Falcor att nå ut till de som behöver. 

– Vår förhoppning är att både låten och videon ska ge kraft till dem som behöver känna sig förstådda, säger bandet.

Se Falcors nya video här:


Se Steg För Livet här:

 

Har du eller någon du känner självmordstankar? Det finns hjälp att få. Ring:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA