x

VIDEOPREMIÄR: Avantgardet – Napoleon

VIDEOPREMIÄR: Avantgardet – Napoleon

Avantgardets Rasmus Arvidssons resa genom livet känner ni till. En liten pojke från Småland i fotbollsskor som tog steget ända till London, för att sedan komma tillbaka och bekämpa demonerna knarket lämnat efter sig. I dagens läge står han med armen runt sin vapendragare Patrik Åberg på scen, och det är just den historien som visas i bandets nya video för Napoleon. 

– Vi har kommit från en del av landet där musik och populärkulturella yttringar likt våra varit obefintliga. Jag kvävdes och började bedöva mig eftersom det var svårt att utan förebilder eller likasinnade se en utväg genom musiken. I jakten på något annat flyttade jag till Belfast och London där mitt missbruk eskalerade. Napoleon handlar om hur det känns att inte kunna stå för den man egentligen är och den kreativa urkraft som hela tiden funnits inombords, säger Rasmus till GAFFA.

I videon till den fjärde singeln från den hyllade debuten För Många Dyra Skor Och Döda Ögon skildras Rasmus resa till nuet genom teckningar gjorda av illustratören Jörgen Hansson. Vi får även ett löfte om en fortsättning.

Och Avantgardet saktar inte ner. Under hösten drar de igång en höstturné med premiärdatum i Göteborg den 17 september. Turnén avslutas i Stockholm den 26 november. Se alla datum här nedan.

Lördag 17/9 Göteborg, Pustervik
Torsdag 22/9 Linköping, Herrgårn
Onsdag 5/10 Stockholm, Riche
Fredag 14/10 Helsingborg, Tivoli
Lördag 4/11 Malmö, Babel
Lördag 26/11 Stockholm, Debaser Strand

Kolla in videopremiären av Napoleon:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA