x

Efter festivaldebaclet – ny chans att se återförenade Souls

Efter festivaldebaclet – ny chans att se återförenade Souls

Souls är tillbaka. Punkarna från Helsingborg imploderade 1997 efter en lång USA turné, men i slutet av 2016 står de återigen tillsammans på scen. 22 december spelar de på Kulturbolaget i Malmö. Bandet skulle egentligen ha gjort sin första spelning på Throwback Festival i Falköping 10 september, men på grund av för lite sålda biljetter ställdes hela festivalen in. Bandet ser dock ändå positivt på sin comeback.

– Souls har nog legat och gnagt som en liten innebrännare i oss alla men nu har den mognat, det är dags att klämma ut varbölden en gång för alla. Vi behöver det, vi tror att publiken också behöver det och världen behöver fler kvinnor och män över 40 som gör det som deras hjärtan blöder för. Dessutom verkar det som att tiden är mogen igen för lite opolerat och explosivt mangel, säger sångerskan Cecilia Nordlund i ett pressmeddelande.

För att pröva vingarna så spelade bandet live tillsammans förra lördagen på en hemlig spelning på Grand i Malmö. 
Men spelningar är inte det enda som är på gång.

Samma dag som det officiella återföreningsgigget så släpps en återutgivning av debuten Tjitchischtsiy (Sudêk - Redux) på vinyl - med ny mix och mastring av legenden Steve Albini. Det är affären och skivbolaget Rundgång som står för utgåvan. Bandet ska åka till Chicago för att hjälpa Albini, och det ska spelas in en film om det av Ulf Södergren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA