x

Weeping Willows gör stor jubileumsshow i Globen

Weeping Willows gör stor jubileumsshow i Globen

Nästa år fyller Weeping Willows debutalbum Broken Promise Land 20 år. Detta ska bandet fira genom att spela i Ericsson Globe den 1 april. Man har även bjudit in Gävle Symfoniorkester, som ackompanjerar det hela under ledning av dirigent Christoffer Nobin, enligt ett pressmeddelande.

Planeringen av 20-årsjublieumet påbörjades för flera år sedan.

– Vi ville göra något storslaget och att spela tillsammans med en symfoniorkester är ju något vi gjort flera gånger tidigare och älskar, säger Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Som det Stockholmsband vi är känner vi att det inte finns en mer storslagen plats att spela på än i Globen och vi ser jättemycket fram emot att presentera vår debut i en annorlunda och väldigt lyxig förpackning,

Konserten är uppdelad i två delar, en där de spelar debutalbumet i sin helhet med nya orkesterarrangemang av Pål Svenre, och därefter sina greatest hits, även de arrangerade för symfoniorkester.

Historien om Weeping Willows börjar redan 1994 då bandet bildades men första officiella singeln med namnet Broken Promise Land kom först sommaren 1997. Samma höst, 19 september, släpptes debutalbumet med samma namn, och blev en svensk popklassiker.

Biljetterna släpps den 28 september.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA