x

Metallica inviger ny arena med 2 spelningar

Metallica inviger ny arena med 2 spelningar

Royal Arena är Köpenhamns nya toppmoderna multiarena som snart står klar. I februari nästa år invigs den och man slår på stort. 3 och 5 februari gör nämligen Metallica arenan för två spelningar.

Den 18 november släpper Metallica sitt tionde studioalbum Hard Wired... To Self-Destruct. Albumet är uppföljaren till Death Magnetic från 2008. Det nya albumet är producerat av Greg Fidelman, James Hetfield och Lars Ulrich och när Metallica kommer till Royal Arena i februari kommer det att vara det första tillfället för fans i Europa att höra bandets nya material live. Metallica levererar alltså en "one off show”, enbart för detta tillfälle.

Royal Arena har en maximal kapacitet för konserter på omkring 16 000 personer. Arenan, som ligger centralt i Örestad mellan Köpenhamns flygplats och huvudstadens centrum, är ritad av det danska arkitekthuset 3XN. Det är Realdania och Köpenhamns kommun som äger byggnaden, och arenan drivs av ett företag under Live Nation Entertainment. Det förväntas mellan 60 och 80 årliga evenemang i Royal Arena, som fick sitt namn genom ett nära samarbete mellan Royal Unibrew och arenan.

Vad kan den här nya konkurrensen göra för Malmö Arena? Diskutera gärna här nere under bannern.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA