x

Kent, det är dags att ta farväl – här är min drömlista

Kent, det är dags att ta farväl – här är min drömlista

Imorgon ska jag se mitt band begravas. Eller ja, för min del begravs Kent i och med att det förmodligen är den absolut sista spelningen jag får se med bandet. Vill liksom inte tänka cyniskt och tro att gruppen kör en återföreningsturné typ när deras debut fyller 40.

Nåväl, Kent-skadad som man är så har jag funderat kring den perfekta spellistan för en avslutningsturné. Jag har givetvis kollat in låtlistorna från de båda spelningarna i Linköping och de gör mig både glad och splittrad, med efterföljande tanke att allas behov givetvis inte kan stillas.

Men, just for the joy så har jag satt ihop en drömspellista. Hur jag tänkte? En härlig blandning från nästan alla släpp för att knyta ihop säcken. Låtar som bör fungera live (med vissa mer eller mindre stillsamma passager) och givetvis favoritlåtar.

1. Den Döda Vinkeln – En perfekt inledning. Jocke Berg och en akustisk gitarr och sen exploderar det. Nu har konserten börjat.

2. VinterNoll2 – När tempot ändå är uppe är det lika bra att köra vidare med den här publik-flörtaren.

3. Förlåtelsen – Kanske den bästa låten på sista plattan. En rätt monoton sak som får en passande fortsättning …

4. Längesen Vi Sågs – För nu är det dags att sänka farten och varför inte det med en av Kents bästa b-sidor. Den är dock inte helt stillsam med sina Suede-klingande gitarrer i refrängen.

5. Bianca – Det är dags att stiga in i Kents shoegaze-värld och vi börjar med den här flygmotor-mullrande historien.

6. Ingenting Någonsin – Och vi drar vidare med en låt som är så nära My Bloody Valentine kent kom att komma. Gött ös.

7. 10 Minuter (För Mig Själv) – När den här sedan kickar in ska det kännas som att Jocke Berg & Co. vill ha ihjäl oss på allvar.

8. Stoppa Mig Juni (Lilla Ego) – Efter röjet sänker vi allt igen. Jobbar lite mer med olika nyanser och då passar den här personliga favoriten som en tår nedanför ögat.

9. Mirage – Läge att bege sig in i Kent-discon och då får det bli en av de senare årens pärlor.

10. Jag Ser Dig – Den här mer dansvänliga delen av konserten ska bara kännas upplyftande och ge positiva tankar. Den här Jag Är Inte Rädd För Mörkret-dängan är perfekt i det avseendet.

11. Skisser För Sommaren – Landskapet öppnar sig och saker blir ljusare. Låt oss alla gå mot ljuset och befrielsen.

12. Innan Allting Tar Slut – En låt som jag blir så innerligt varm av att de faktiskt har med nu i sin repertoar.

13. Socker – ”Ingen, ingen, ingen hör” i extatisk allsång. Mäktigt.

14. Klåparen – Dags att få de där jävla tårarna i ögonen igen.

15. Berg & Dalvana – Tårarna fortsätter att rinna. Det gläder mig att även den här finns med i den nuvarande setlisten.

16. Dom Som Försvann – Bjud in en barnkör som ropar ”Man blir trött på ditt jävla gnäll”. Kan bli succé, eller pannkaka. Lätt värt att testa iaf.

17. Svarta Linjer – Kanske Kents bästa låt i bandets monotoni-fack. Den ger grav hypnos så här långt in i konserten.

18. Vi Är För Alltid – Inte bara en passande låt för en avslutningsturné utan också en väldigt svängig sådan!

--------------

19. Kräm – Vet, den här begravdes 2006, men vore det inte helt fantastiskt att bara i ren irritation smälla av den här som första extranummer? Jo, det vore det.

20. Thinner – Det blir en mindre Verkligen-kavalkad här på slutet. Med massa stråkar i andra versen. ”Speciellt och alldeles särskild, ska jag vara innan det blir kväll igen” och smacka på med alla distade gitarrer ni har plus några till.

21. Mannen I Den Vita Hatten (16 År Senare) – En given sak när konserten når sitt stopp och vi skippar 747, va? Har blivit lite väl uttjatad.

------------------

22. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten) – Och här kommer då den oväntade avslutning, men vilken avslutning sedan! Den monotona inledningen och sedan växer den likt ett monster och avslutar i renaste kakafoni! Precis så vill jag att Kent ska ta adjö. Ridå.

Avnjut listan här eller direkt här:FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA