x

Poplars från Broder Daniel solodebuterar – hör ny låt

Poplars från Broder Daniel solodebuterar – hör ny låt

Håkan Hellström gjorde det. Theodor Jensen gjorde det. Daniel Gilbert gjorde det. Henrik Berggren gjorde det och nu är det slutligen LarsPoplarsMalmros tur att gå ut på den där solokvisten, med Broder Daniel i bagaget. Det är dock långt ifrån första gången som Poplars gör något vid sidan om Broder Daniel. Han var med att starta upp Hästpojken, han har trummat för Håkan Hellström och kommer även att medverkar på Henrik Berggrens kommande släpp.

Men nu är det Poplars för hela slanten. Han debuterar med singeln Through The Night och med en lång personlig text om hur han hittade tillbaka till musiken igen.

Lyssna på låten här och ta dig samtidigt an Poplars historia:

"Nio år är en lång tid att hålla sig från att göra skivor. Ibland kommer man till en punkt där man inte känner att man kommer vidare. En punkt där liv och död gör sig gällande i alla aspekter av ens liv. Efter nära 15 år som trummis i Broder Daniel och som grundande medlem av Hästpojken så nådde jag just en sådan punkt våren 2008. Trots att det mesta pekade uppåt så började jag seriöst tvivla på musikens kraft och betydelse. Jag ville bara bort från allt och BDs spelning på Way Out West 2008 blev för mig ett sorts farväl till musiken.

Så var ju tanken i alla fall. Men saker blir aldrig riktigt som man tänkt sig ändå och lusten att göra låtar började sakta men säkert att vakna till liv igen. Det livsviktiga i att göra 3 minuters popmusik kändes plötsligt aktuellt igen. Och genom att göra det helt själv så har jag funnit fler sätt att uttrycka mig.

Men helt tyst har det dock varit svårt att vara. Titt som tätt har jag dock fått samtal från kompisar som vill att jag trummar på deras plattor. Det har resulterat i att jag har spelat på en lång rad grymma låtar. Allt från Håkans ”det kommer aldrig vara över för mig” och din tid kommer” till Hurula och Henrik Berggrens kommande platta. Kul att höra sig själv trumma överallt men ändå inte behöva synas så mycket.

Jag antar att detta med att släppa egen skiva sitter ihop med ett vad jag och brorsan ingick när vi var små. Jag hade precis fått ett ex av U2 s första platta Boy av min farmor i 7-års present. Jag kommer ihåg att efter jag lyssnat klart på plattan stod jag tyst en lång stund och försökte ta in storheten av vad jag just varit med om. Jag visste att mitt liv förändrats drastiskt. Just i denna religiösa stund så dundrar min 5 år äldre bror Thomas in i rummet o frågar helt otippat vad jag ska bli när jag blir stor. Jag sa självsäkert ”jag ska bli musiker” då svarade han ”det blir du –ALDRIG – för du är dum i huvudet” 

Någonstans får jag väl tacka min bror för att vi ingick något slags vad just där och då. Det har hjälpt mig att kämpa på även om det känts meningslöst och tungt emellanåt.

Men nu är den här. Min första egna singel ”Through the night”. Den är mixad av min kompis Charlie Storm och jag är väldigt stolt över den.

Poplars, Göteborg Sept 2016"

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA