x

Little Jinder om sin nya sponsor: "pissföretag"

Little Jinder om sin nya sponsor: "pissföretag"

Artisten och låtskrivaren Little Jinder sågar H&M, skriver Dagens Media. Detta bara några dagar efter att hon la upp ett Instagram-inlägg, sponsrat av nyss nämnda klädföretag och som handlar om att bryta ner den stereotypiska bilden av hur kvinnor porträtteras i reklamfilmer. I inlägget skriver Little Jinder att hon drömmer om att få vara precis som hon vill utan att bli definierad som en "provocerande tjej".

Kampanjen har hyllats internationellt, inte minst för sin mångfald, men det hindrar inte Little Jinder från att attackera klädföretaget. När konstnären Liv Strömqvist, via Instagram, uppmärksammar att gravida personer sparkas av H&M skriver Little Jinder följande i kommentarsfältet:

"dom har ju tex köpt min (& andra feministiska profiler som @rnbhermansson) instagram för att d tydligen e fräckt m feminism nu, så sjukt jobbigt beslut pga går emot ens privata värderingar med hela H&M – men behövde deg så d vann. hatar kapitalismen pga #hora"

Hon tillägger även:

"man får ju stå för det man gör... speciellt när man tar tvivelaktiga beslut. jag får dålig smak i munnen av mig själv men det drygar ut kassan så man kan pyssla med i mitt fall musik när corporate pissföretag tar den enkla vägen och köper en för att man står för ngt eller har gjort ngt vilket i mitt fall blir ironiskt för att jag är 1 priviligerad tjej som inte står för H&Ms ideal "egentligen" men med glädje tar deras pengar... om inte jag hade gjort d hade nån annan idiot fått dom. H&M får gärna betala min hyra men man kan ju inte bortse från att man blir en del av problemet plus förlorar en del trovärdighet. det är kefft."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA