x

Efter skolattacken i Trollhättan – nu fullföljs Lavins musikprojekt

Efter skolattacken i Trollhättan – nu fullföljs Lavins musikprojekt

Det har snart gått ett år sedan två anställda och tre elever attackerades i grundskolan Kronan i Trollhättan. En lärare, en elev och elevassistenten Lavin Eskandar dödades av gärningsmannens hänsynslösa attack.

Lavin Eskandar var en mångsysslare och höll bland annat på med musik. Men hans senaste projekt var bara i demostadiet när han fråntogs sitt liv. Under nästan ett års tid har brodern Leith Eskandar jobbat med musiken och nu nått ett slutresultat. För GAFFA berättar han om en tung tid, men också om den ständiga tanken om att fullfölja Lavins projekt.

– Det som har drivit mig är min kärlek till min bror och hans drömmar. Jag ville att hela Sverige skulle få höra vilken talang han var. Arbetet med albumet har även varit en hjälp för mig att bearbeta sorgen. Det kändes som att jag och han hade kontakt när jag arbetade med låtarna.

Leith Eskandar berättar vidare om den tuffa uppgiften att bygga vidare på någon annans verk.

– Det mest känsliga har varit att få höra alla hans idéer och melodier han hade, han hade för mycket kreativitet i sig för att gå bort så tidigt. Vi har tillfört musikaliska melodier och ett sound som inte finns idag inom svenk hiphop och R&B.

Vad skulle du säga var Lavins största talanger när det gäller musik? Hur jobbade han fram låtarna?

– I hans mobil hittade vi över 80 anteckningar och inspelade melodier. Han jobbade alltid med bakgrundsmusik först och sedan en sångmelodi. Nu har vi fått jobba tvärtom, vi har bara haft hans acapella och sedan byggt bakgrundsmusiken efter det. Hans starka sida var text och melodi. Tanken från hela början var att han skulle bara spela in demos som jag sedan skulle sjunga in på riktigt. Nu har vi behållit hans röst från demosen och även lagt till min röst.

Albumet släpps 22 oktober, exakt ett år efter att Lavin Eskandar gick bort.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA