x

Firar 40 år med punkturné

Firar 40 år med punkturné

Kontaktnätet är en svensk riksorganisation för ideella kulturföreningar. De har i över 40 år fungerat som ett nätverk mellan arrangerade föreningar i Sverige. Denna gång är det regionstyrelsen för mellersta/södra Norrland som arrangerar turné med Punkbanden Matriarkatet (bilden) och Hårdgnissel. Turnén kommer att besöka några städer i norra Sverige.

– Det här är en turné vi gör för att hylla punken som genre och rörelse. Att vi dessutom kan göra det genom ett gott samarbete i regionen är bara positivt, säger Kontaktnätet i ett pressmeddelande.

Matriarkatet är ett punkband från Stockholm som spelat flitigt runt om i landet sedan 2013. Deras blodröda debutvinyl Antiklimax släpptes 2015 och GAFFAs Hanna Uhlin skrev i sin recension att "Matriarkatet är precis vad punken behöver, en vältränad pungspark i skrevet på allt vad etablissemang och mansvälde heter". Bandet är nu aktuella med en turné tillsammans med legendariska KSMB i vår.

– Vi tycker att Matriarkatet är ett av dagens bästa punkband i Sverige. De bär precis den fräschhet som punken så väl behöver nu när den passerat 40-sträcket, kommenterar Kontaktnätet.

Hårdgnissel är ett ungt punkband från Sundsvall som nu tar sina första stapplande steg utanför de lokala spelställena. Det handlar om klassisk käftsmällspunk med texter som behandlar ämnen om samhället. 

– Det känns extremt roligt at få skicka ut ett så ungt band på en turné. Många som tvivlar på punkens fortlevnad kommer få sig en rejäl tankeställare när man får se Hårdgnissel, det här bandet är en gåva till alla oss punkälskare, säger Kontaktnätet.

Hit kommer turnén:

18/11 - Sandviken, Kungen
19/11 - Örnsköldsvik, Musikhuset
25/11 - Östersund, G:A Tingshuset
26/11 - Sundsvall, Pipeline

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA