x

Svensk hiphop-stjärna överraskar elever med en personlig hälsning

Svensk hiphop-stjärna överraskar elever med en personlig hälsning

På Al-Salamskolan i Örebro har grundskoleläraren Nadja Awad jobbat med ett värdegrundsarbete med sin klass, skriver Nerikes Allehanda. Eleverna som går i trean har visat framgångar i hur det behandlar sina medmänniskor och sköter sig mycket bättre i klassrummet. Nadja Awad kände att en belöning var på plats och kom på en idé.

– En sak jag har uppmärksammat är att alla älskar hiphop och det har jag också gjort sedan jag var liten, det betyder väldigt mycket för mig, säger Nadja Awad.

Nadja skrev då en efterlysning på Facebook, i bland annat gruppen StreetGäris, där hon sökte efter någon svensk rappare som ville ge hennes elever en hälsning i form av några peppande ord. Och hon fick napp! Den hyllade rapparen Linda Pira och producenten Pato Pooh spelade in en videohälsning till Nadjas hiphop-älskande elever.

– Jag blir så glad att höra att ni älskar svensk hiphop, fortsätt med det! Kärlek och respekt, säger bland annat Linda Pira i videon.

Nadja säger till Nerikes Allehanda att hon blev så chockad att Linda och Pato tagit sig tiden att göra videon.

– Jag vill att alla mina 16 elever ska känna sig sedda och hörda, inte bara av mig, utan av alla vuxna omkring. Då är det stort att Linda Pira kan ta sig tid och visa att eleverna betyder något.

Belöningen blev väldigt uppskattad av eleverna.

– Jag blev väldigt glad! Jag visste inte att vi hade en sådan bra lärare som kunde fixa så bra, säger en elev.

Titta på videon här: 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA