x

Svensk organisation satsar på jämställda festivaler – delar ut nästan 4 miljoner

Svensk organisation satsar på jämställda festivaler – delar ut nästan 4 miljoner

Musikverket delar ut 3,8 miljoner kronor för att satsa på jämställda festivaler. Vanligtvis kan musikaliska aktörer söka pengar två gånger om året från organisationen, men i höst så görs det en riktad satsning så endast festivaler kan söka bidrag och pengarna ska gå till att öka jämställdheten på scenerna, skriver P4 Kulturnytt.

– Vi träffar många aktörer i musiklivet dagligen och där finns en stor efterfrågan om att jobba mer med jämställdhet och att det ska bli mer jämställda festivaler och scener. Det tycker vi är jätteviktigt, därför har vi gjort en extra satsning. Vi hoppas att det ska falla väl ut, säger Musikverkets generaldirektör Stina Westerberg till P4.

Som minst kan en festival ansöka om 50 000 kronor och som mest 300 000 kronor. Men det finns ytterligare ett krav och det är att festivalen ska ha arrangerats två gånger tidigare.

– Vi vänder oss verkligen till aktörer som redan är igång och driver en positiv utveckling, den vill vi stärka med den här extra satsningen, säger Stina Westerberg till radiokanalen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA