x

Blev sexuellt trakasserad efter sin satiriska Bob Dylan-krönika

Blev sexuellt trakasserad efter sin satiriska Bob Dylan-krönika

I torsdags skrev Cissi Wallin en krönika i Metro med anledning av Bob Dylans Nobelpris i litteratur. Krönikan börjar med orden:

"Grattis alla Dylan-män! Nu får ni era redan ohämmade egon smekta än en gång. Vadå, tänker du kanske? Jo, tillåt mig förklara, om du mot förmodan missat befolkningsgruppen 'män som dyrkar Bob Dylan'".

En medelålders man som kallar sig Tobbe blev väldigt uppretad, så pass mycket att han på sin på Facebook lagt ut ett klipp där han säger sexuellt förnedrande saker till Cissi Wallin, skriver Dagens Media.

Så här skrev hon på sin blogg om händelsen.
 
"Tidigare idag fick jag nys om att en medelålders man med många följare på sin videokanal på Facebook lagt ut ett klipp där han rakt upp och ner utsätter mig för sexuella trakasserier/ofredande. Han bräker på om att jag ska komma ner till Skåne så han kan knulla mig, slicka mig i brygga and so on tills jag typ ber om nåd. Och han avslutar alltihop med fräscha frasen 'kom till pappa …'"

Cissi Wallin skriver vidare att hon länkade till videon på sin facebooksida, eftersom hon anser att den visar på hur kvinnohat i allra högsta grad finns i den svenska kulturen. Filmen är nu borttagen, men finns att se på Cissi Wallins blogg.

Den välkända feministen Natasha Blomberg, mer känd under namnet Lady Dahmer, har också skrivit om händelsen på sin blogg.

"Att det var ett seriöst erbjudande tror jag visserligen inte. Hans poäng, som det alltid är, var såklart att trycka till henne. Straffa henne. Utöva makt. Det handlar alltid om makt", skriver hon.

Cissi har även beslutat sig för att polisanmäla.

"Ska såklart polisanmäla Tobbe, även om det kanske läggs ner eftersom polisen redan är i underbemanningskris. För att markera att kvinnohat som detta aldrig någonsin är okej. Det är aldrig någonsin en rimlig reaktion på en kvinnlig krönikörs text om ett allmänt fenomen – att känna sig såpass personligt påhoppad och kränkt att man rättfärdigar sån här misogyn skit, fortsätter hon.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA