x

LÅTPREMIÄR: Maple & Rye behandlar bandmedlemmens cancer

LÅTPREMIÄR: Maple & Rye behandlar bandmedlemmens cancer

Maple & Rye är ett nytt folkinspirerat indiepop-band från Göteborg. Här varvas väl avvägd stämsång med harmoniska melodier och sköna rytmer. Deras tanke är att hålla musiken äkta, utan några elektroniska inslag för att upplevelsen ska kännas genuin, både för publiken och bandet. Deras debutsingel Lost tar med oss på en resa genom en av bandmedlemmarna, Leos, resa genom cancern. En grym period i hans liv som tog sin start vid bara tio års ålder, men som han nu har tagit sig igenom.

– Vi ville testa att skriva om nåt djupare och lite mer allvarligt än vad vi gjort tidigare. Låten handlar ju, även om det kanske inte är självklart när man lyssnar, om cancer. Det var ett sätt för Leo att få uttryck för den känslofyllda resa som sjukdomen innebar, säger bandet till GAFFA.

Med Lost ute är är det nu dags att skicka blicken framåt. Vad är egentligen på gång för Maple & Rye framöver?

– Vi kommer framför allt försöka spela live så mycket som möjligt och förhoppningsvis leta oss ut från Göteborg också. Sen har vi som mål att släppa fler låtar i början på nästa år, så det är en rolig tid för oss som band.

Bandnamnet kommer från en namnlek, som tog några omvägar.

– Vi knåpade ihop Lönnroth, som Leo och Milton heter i efternamn och Rybo, som Gustav heter i efternamn. Lönn är ju Maple på engelska och Rye liknar Rybo lite grann haha. Rätt långsökt, men så fick det bli. 

Lyssna på premiären av Lost här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA