x

LÅTPREMIÄR: Hör Alex Shields "New York City Ways" – släpps via Per Gessles bolag

LÅTPREMIÄR: Hör Alex Shields "New York City Ways" – släpps via Per Gessles bolag

Alex Shield är näst ut att släppa musik via Per Gessles skivbolag Space Station 12. Han skrev och producerade även Fanny De Aguiars låt, som gavs ut på samma bolag för några veckor sedan. Även den hade premiär på GAFFA.se. I fallet New York City Ways står Alex Shield bakom musiken, men texten har arbetats fram av Sofie Bonde och Per Gessle.

Det hela började med att Alex Shield och Sofie Bonde bestämde sig för att skriva något ihop, efter att ha pratat om det länge. Men låten blev liggandes och eftersom Alex Shield då låg på Universal Publishing – och inte hade några planer på att släppa någonting själv – var det nära att spåret pitchades vidare till andra artister.

– Men jag tackade nej för det var ingenting som jag tyckte passade låten. Så jag behöll den, säger han till GAFFA.

Efter ett möte med Per Gessle skickade Alex Shield låten till honom och frågade om han ville göra ett stick.

– Någon dag efter fick jag ett förslag på stick som jag gillade mycket och gjorde sedan klar låten. Sen har jag putsat och tweakat på den lite då och då fram tills förra helgen och försökt göra den bättre. Jag tror att det lätt blir så när man producerar allting själv. Svårt att bli nöjd. Ibland känns låtarna toppen när man har druckit vin.

Vad gäller framtiden så tar Alex dagarna lite som de kommer, men han har många drömmar och mål och samarbetar en del med andra artister.

– Just nu sitter jag för det mesta och proddar/mixar mina andra låtar till plattan. Mixningen sker ofta i bilen där ljudet är burkigt men ärligt. Låter det bra där så låter det oftast toppen på andra ställen. Sen skriver jag även en hel del nytt ihop med andra artister som tex. Charla K, Linnea Henriksson med flera.

Lyssna på New York City Ways här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA