x

VIDEOPREMIÄR: I Am Nova - Touch Her Hips

VIDEOPREMIÄR: I Am Nova - Touch Her Hips

I Am Nova är popduon från Falkenberg som 2014 släppte sin andra fullängdare Fit For The Circus. Albumet mottogs varmt av hela västkusten men deras energiska singel Show Me What You Got och powerballaden Strangers med över 300 000 streams på Spotify är nog låten som man fortfarande främst förknippar med bandet. 

Idag släpper duon videon till deras nya singel Touch Her Hips på GAFFA. Videon är inspelad i New York och kretsar kring en karaktär som nu är vuxen men inte kan hantera vad det innebär.

– Den skrevs efter ett samtal vi hade om tonåren, och alla absurditeter man då gick igenom mentalt, känslomässigt och fysiskt. Låten är skriven i tredje person, om en karaktär som saknar den tiden då det var så mycket lättare att bli tillfredsställd, säger bandet till GAFFA.

Med influenser från brittisk och amerikansk poprock och där inspiration är tagen från äldre band som The Beatles till nyare som Imagine Dragons och allt däremellan, har I Am Nova skapat poprock som spelas både i svensk och amerikansk radio. 

24-åringarna driver också en musikstudio tillsammans där de skriver, producerar och mixar all sin musik själva.

– Vi har testat att hyra in oss i andra studior, men vi har märkt att det är i vår egen studio vi bäst kan utveckla vårt eget sound. Förhoppningsvis hörs den genuiniteten i våra låtar.

Videon är filmad, regisserad och klippt av Joakim Carlsson

Medverkar i videon gör, förutom I Am Nova-medlemmarna, Carl-Oscar AnderssonJonathan Larsson och den argentinska Big Brother-kändisen och fotomodellen Victoria Irouleguy.

Kolla på premiären av videon här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA