x

Dan bjuder in till Kent-gympa i samband med turnéavslut

Dan bjuder in till Kent-gympa i samband med turnéavslut

Dan Lilliehorn är snart 42 och har varit Kent-fantast sedan hösten år 2000. Hagnesta Hill blev då den första skiva som på allvar slog sig in i hans musiklyssnande, som under tio år varit helt och hållet vikt åt Depeche Mode.

– Ska man vara ärlig så har Kent de senaste tio åren varit nästan lika dominerande i min musikvärld som Depeche Mode var förr. Sedan Du Och Jag Döden kom har den alltid varit min favorit och nu verkar det ju som det kommer förbli så, säger han till GAFFA.

Sedan 2010 är Dan Lilliehorn också gympaledare på Friskis & Svettis. Alla gympapass görs av ledarna själva – de väljer musik, sätter rörelser till passet och bestämmer hur ofta de ska uppdatera det. Alla Friskisledare går en speciell utbildning i sin träningsform, efter vilken man måste klara en "uppkörning" innan man får leda pass.

– I och med att vi gör våra pass själva, med egenvald musik, så kändes det för mig – som dessutom bor och leder i Stockholm – ganska självklart att göra ett Kentpass och köra det under avslutningsdagarna. Som en hyllning till Kent och som en kul grej för att göra de där sista skälvande stunderna med bandet ännu mer speciella – för mig och för så många andra som möjligt.

Passet kommer alltså att vara ett Friskispass som håller sig till de ramar som gäller för ett gympapass på medelnivå. Det innebär till exempel att man måste ha några olika delar i passet: uppvärming, styrka, kondition, nedvarvning och stretch.

– Ett normalt pass har även avslappning/vila, men jag tror jag hoppar över det i just detta fall. Det finns också restriktioner på vilka typer av rörelser man ska och får göra i de olika delarna av passet.

Ramarna ställer också en hel del krav på val av tempon på låtarna i de olika delarna, något som är lite av en utmaning när man gör ett pass med bara Kentlåtar.

– Många av deras låtar går i liknande tempon så en del pusselbitar är lite kluriga att hitta. Det betyder såklart att jag inte bara kunnat välja mina favoritlåtar – dels kanske de inte alltid är de bästa låtarna att träna till men sen måste jag som sagt också hitta låtar som passar i de olika delarna.

Dan Lilliehorn har även försökt hitta en bra blandning av låtar från olika delar av Kents karriär och olika skivor, så att det ska finnas något för alla. Det kommer att finnas låtar från såväl 1995 som 2016 med i låtlistan.

– Sen bad jag, i ett Kentforum, om förslag på låtar andra fans vill träna till, så det har jag också försökt ta hänsyn till. Det har dock varit rätt svårt då de flesta önskat ösiga upptempolåtar och det finns förstås ett begränsat antal slottar för sådana låtar.

Den absolut vanligaste önskningen var inte oväntat Vinternoll2 och Dan Lilliehorn kan avslöja att den kommer att vara med.

– Det är en av de absolut mest lämpade träningslåtarna i Kents antologi. I övrigt håller jag låtlistan hemlig, det blir ju roligare om det är en överraskning för de som går på passet.

Passen på turnédagarna i Stockholm 15-17 december sker på Friskis & Svettis City som ligger på Mäster Samuelsgatan, bakom NK. Citys stora hall är en av Stockholmsföreningens största och rymmer 95 deltagare. Ett antal av dessa platser kommer att vara bokningsbara för Friskismedlemmar, men det finns även ett antal icke bokningsbara platser, dessa släpps en timme innan passet börjar. Är man inte medlem i Friskis kan man köpa engångsbiljett till en av dessa platser, såklart förutsatt att man hinner i tid.

– Tanken är att både hallen och deltagarna ska gå lite i Kenttema under passen, så det kommer finnas en uppmaning om klädkod och uppmuntran att visa sin Kentkärlek på alla sätt man kan.

Dan Lilliehorns förhoppning är att detta ska bli tre fantastiskt roliga timmar för både han själv och alla de som deltar i passen.

– En chans att få en känslosam och glädjefylld urladdning tillsammans och en perfekt uppladdning inför konserterna!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA