x

Bob Dylan kommer inte – läs Svenska Akademiens uttalande

Bob Dylan kommer inte – läs Svenska Akademiens uttalande

Bob Dylan kommer inte att vara på plats när Nobelpriset i litteratur delas ut. Detta klargör Svenska Akademien med följande officiella uttalande:

"Igår kväll fick Svenska Akademien ett personligt brev från Bob Dylan där han förklarar att han inte kan göra sig ledig i december och fara till Stockholm för att ta emot Nobelpriset i litteratur. Han önskar att han kunde ta emot priset personligen, men andra åtaganden gör det dessvärre omöjligt. Han underströk att han känner sig oerhört hedrad av Nobelpriset.

Svenska Akademien respekterar Bob Dylans beslut. Att en Nobelpristagare inte kan resa till Stockholm för att ta emot priset är ovanligt, men inte exceptionellt. Under senare tid har flera pristagare tackat nej till prisceremonin av olika skäl, som Doris Lessing, Harold Pinter och Elfriede Jelinek. Utmärkelsen är ändå deras, liksom den nu tillhör Bob Dylan.

Vi ser fram emot Bob Dylans Nobelföreläsning, som han måste hålla – det är enda kravet – inom sex månader räknat från den 10 december 2016."

Svenska Akademien hälsar vidare att mer information kommer på fredag den 18 november.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA