x

2 nykomlingar leder Musikhjälpen i år

2 nykomlingar leder Musikhjälpen i år

En veteran och två nykomlingar blir programledare för Musikhjälpen 2016. Kodjo Akolor gör sitt sjätte och sista år och med sig in i glasburen tar han artisterna Josefine Jinder (Little Jinder) och Howlin’ Pelle Almqvist (The Hives), skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande. Musikhjälpen sänds 12-18 december från Stortorget i Örebro och årets tema är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Howlin’ Pelle Almqvist har tidigare bland annat auktionerat ut ett födelsedagskalas och en möhippa/svensexa i Musikhjälpen. Men nu tar han sig an en helt ny uppgift.

– Jag tycker det låter som ett enormt kul sätt att spendera sex dagar. Annars skulle jag bara njutit av att vara mig själv de dagarna. Det är också roligt att göra något för andra och jag gillar temat, säger han i ett pressmeddelande.

Även Josefine Jinder har ett förflutet i Musikhjälpen med diverse auktioner.

– Varje gång jag varit tvungen att gå ut ur buren så har det tagit emot. Jag har alltid velat vara kvar, så jag skrek “JAAAAAA” rakt ut när jag fick frågan om att vara programledare. Det hela kändes väldigt naturligt. Jag är rätt beredd på att det nog blir en känslomässig berg- och dalbana men det är jag ganska van vid privat, så det skrämmer mig inte.

För Kodjo Akolor blir det här sista året som programledare i Musikhjälpen.

– Jag har spenderat fem år i buren och älskar verkligen att göra Musikhjälpen. Med det sagt så känner jag också ett ansvar för att programmet ska kunna fortsätta utvecklas. Då måste man våga släppa fram nya programledare som kan ta programmet till nästa nivå. Jag kommer alltid att vara en del av Musikhjälpen även om jag inte är i buren, säger han i ett pressmeddelande.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA