x

Inte Rasist Mens Musikhjälpen-auktion stoppas av Tradera

Inte Rasist Mens Musikhjälpen-auktion stoppas av Tradera

Inte Rasist Men delade tidigare under dagen en auktion där man kunde buda på en middag med sajtens redaktion. Det här var något av en pik på den auktion med Jimmie Åkesson som finns sedan tidigare. 

Nu stoppas auktionen av Tradera med förklaringen: "Vi har gjort bedömingen att två av bilderna i annonsens främsta syfte är just politiska budskap och inte en beskrivning av objektet i fråga".

Man pekar bland annat på att den bilden där Henrik Johansson poserar i ett kök är en kränkande satir av bilden i Jimmie Åkessons auktion.

Läs vad IRM skriver på sin Facebook-sida:

"Tyvärr måste vi nu meddela att Tradera väljer att ta bort vår auktion till förmån för #musikhjälpen#mh16. Allt började med att Tradera tog bort bilden nedan och den satirbild vi auktionerade ut. Tradera menade att bilderna kunde vara kränkande för Jimmie Åkesson. Vi började då resonera om vi kunde ställa upp på auktionen med Tradera. De svarade då att auktionen egentligen var otillåten och att det var lika bra att den försvann.

IRM kan bara beklaga Traderas agerande och kommer att skänka 6000kr, lika mycket som det ledande budet, till Musikhjälpen.

Än en gång, vi beklagar detta och vi får helt enkelt hitta ett annat sätt att få till stånd en middag med dig/er som budat.

Mvh en riktigt besviken redaktion."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA