x

Se Silvana Imams nya känslofyllda kortfilm


Alldeles nyss släppte Silvana Imam en video på 16 minuter. En sorts sammanfattning av hennes senaste album Naturkraft. Du ser hela här ovanför. 
 
För GAFFA pratar hon om de inledande tankarna kring kortfilmen.
 
– De började ungefär samtidigt som tankarna kring albumet började. Jag jobbar mycket med helhetsbilden kring allt jag gör. Albumet Naturkraft har jag fått uttrycka på scen genom tre turnéer det här året, allt ifrån maskerna jag burit till scendekoren till ljuddesignen på mina shower ingår i det helhetstänket. Därför var det viktigt att ge albumet bilder också i form av en kortfilm. 
 
Silvana Imam har genom videon velat testa att göra något annat än att rappa framför kameran, testa känslouttryck som inte kommuniceras genom ord.
 
– Förra året gjorde vi kortfilmen Jag Dör För Dig med låtarna Tänd Alla Ljus och Zon, det gjorde mig ivrig att fortsätta på det spåret och göra någonting större och längre.
 
Några särskilda inspirationsvideor som ni gick igenom innan ni tog tag i det här?
 
– Inte riktigt. Vi utgick ifrån en dag i mitt liv och blandade fiktiva bilder med riktiga känslor. 
 
Vad hände i dig när du smashade bilen?
 
– Jag gick in i min känsla att vilja slå sönder alla murar de byggt upp och stängt in oss i. Eftersom allt är byggt utifrån mina känslor så är det ganska enkelt för mig att manifestera de på scen och video. Det är jag fast i mer explicita versioner. Vissa uttrycker sin frustration genom att snacka eller gråta, jag gör det genom att ställa mig framför en halvmiljonkronors-kamera med ett baseballträ i aluminium och slå sönder en bil på en tagning. 
  
Vilken redan gjord filmkaraktär hade passat som klippt och skuren för Silvana Imam?
 
– En mix mellan Lara Croft, Lisa Simpsons och The Joker. 
 
Vem hade du velat se spela rollen som Silvana Imam i filmen om ditt liv?
 
– Stina Ekblad. 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA