x

Hör nya lysande Kent-covers med Slowgold och Luma

Hör nya lysande Kent-covers med Slowgold och Luma

I helgen tog Kent sitt absoluta avsked. Samtidigt skickade både Luma och Slowgold ut fina Kent-tolkningar. Låt oss inleda med Luma.

Den här duon kom från ingenstans för sex månader sedan och svepte in som en frisk fläkt i det svenska musikundret. Med de två singlarna Revolution och Sluta När Det Är Som Roligast uppmärksammades de bland annat av Marit Bergman som en låtskrivar/producentduo att hålla koll på.

– Vi har förstått att Kräm inte spelas på avslutningsturnén. Kent är en tidlös och ojämförbar musikskatt och vi vet att det kommer en generation nu som inte som vi vuxit upp med Kent utan som börjar lyssna efter bandets död. Det finns titlar som är kultförklarade men också lite osynliga. Som en introvert lillebror som har sanslösa kvaliteter, bara man upptäcker honom där han står i hörnet. Därför ville vi göra just Kräm. Den handlar ju om saknad och otillräcklighet och vi har försökt att porträttera längtan i soundet genom en kontrast mellan viskande röster och stora desperata stråkar, säger bandet i ett pressmeddelande.

 

Slowgold tog tillfället i akt att under Musikhjälpen spela upp en av Kents absolut mest önskade och uttjatade låtar, Utan Dina Andetag. Men allt är liksom förlåtet, bara lyssna på Amanda Wernes fantastiska version:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA