x

Göteborg Film Festival bokar kultband

Göteborg Film Festival bokar kultband

För den som har missat, så är Souls tillbaka på allvar. Helsingborgsbandet la ner 1997 efter en lång USA-turné, men i slutet av 2016 stod de återigen tillsammans på scen. 22 december spelade de på Kulturbolaget i Malmö och det blir mer av den varan 2017. Gruppen är nämligen klar för Göteborg Film Festivals invigningsfest.

– Souls har nog legat och gnagt som en liten innebrännare i oss alla men nu har den mognat, det är dags att klämma ut varbölden en gång för alla. Vi behöver det, vi tror att publiken också behöver det och världen behöver fler kvinnor och män över 40 som gör det som deras hjärtan blöder för. Dessutom verkar det som att tiden är mogen igen för lite opolerat och explosivt mangel, har sångerskan Cecilia Nordlund tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Souls har alldeles nyligen släppt debuten Tjitchischtsiy (Sudêk - Redux) på vinyl – med ny mix och mastring av legendaren Steve Albini. Det är affären och skivbolaget Rundgång som står för nyutgåvan.

Göteborg Film Festivals invigningsfest sker i Gothenburg Studios 27 januari och lockar även med Niki & The DoveWildhart, Slowgold, Illial och Karin Dreijer (The Knife, Fever Ray).

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA