x

Supergruppen Audioslave återförenas – "Vi vill skapa Trump-fria zoner"

Supergruppen Audioslave återförenas – "Vi vill skapa Trump-fria zoner"

Tolv år har gått sedan supergruppen Audioslave, bestående av Soundgardens frontman Chris Cornell samt Tom Morello, Tim Commerford och Brad Wilk från Rage Against The Machine, spelade ihop senast. Men på fredag ställer sig gruppen återigen tillsammans på scen – i samband med en protestkonsert mot USAs blivande president Donald Trump.

The Anti-Inaugural Ball är ett sätt att fira motståndet. Motståndet mot rasism. Motståndet mot sexism. Motståndet mot homofobi. Motstånd mot mobbning. Motstånd mot miljöförstörelse. Motstånd mot fascism. Motstånd mot Donald Trump. Vi ser rakt in i en dystopisk mardröm om vi inte agerar NU, om vi inte slår tillbaka NU. Vi vill skapa ”Trump-fria zoner” runtom i landet: I våra hem, i våra skolor, på våra arbetsplatser och på musikscenen. Dåliga presidenter bidrar till skapandet av bra musik. Följ med oss när vi höjer rösten och går samman för att försvara våra rättigheter, vårt land och vår planet”, säger bandet själva i ett uttalande till Consquence Of Sound.

Bandets gitarrist Tom Morello har varit en aktiv motståndare mot Donald Trump. Under spelningar har han på baksidan på sin gitarr visat upp sitt missnöje mot den blivande presidenten – genom budskapet ”Not My President” skrivet med stora svarta bokstäver.

Och samma dag som Donald Trump tillträder som president återförenas alltså Audioslave på en scen i Telegram Ballrom i Los Angeles när det är dags för The Anti-Inaugural Ball. Andra kända namn som medverkar i protesten är bland annat Vic Mensa, Jackson Browne och komikern och musikern Jack Black.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA