x

Stockholm förlorar betydande musikscen

Stockholm förlorar betydande musikscen

2017 blir ett sorgens år för Stockholms rockscen. I februari förra året blev det som debatterats mot under en längre period spikat. Då kom beskedet att Debaser Medis stängs ned och omvandlas till bibliotek. Men det slutar inte där – under januari och klart sedan tidigare kommer även Göta Källare samt rockhaket Harry B James att bomma igen. Den gemensamma nämnaren för dessa tre ställen? De är alla platser för Stockholms rockälskare att njuta av livemusik på. Nu förlorar Stockholm tre lokaler – vilket upprör.

Många klagar på att livescenen försvinner och allt fler band väljer bort vår stad, vissa grupper som inte kan fylla en hel arena av Globens mått, väljer helt sonika bort Stockholm då de scener som en gång var deras utrotas en efter en. Så, Stockholm Stad med tillhörande kulturförvaltning och beslutstagare, hur har ni tänkt att lösa ekvationen beståendes utav en hunger för att hålla liv i de mindre scenerna och ge dom som älskar musik en chans att behålla en del av sin historia? Ett efter ett försvinner våra tillhåll dit vi kan fly och vara oss själva, undanträngda likt vilda djur i djungeln som tas över av maktgalna diktatorer.”, skriver skribenten Gabi Mattsson för Rockbladet.se.

För den som vill ta ett ordentligt farväl av Harry B James ges chansen den 31 januari. Då anordnar de vad de kallar en ”rockande likvaka” när det ikoniska haket går i graven.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA