x

Nazi-hälsande artisten och arrangören uttalar sig om den omtalade konserten

Nazi-hälsande artisten och arrangören uttalar sig om den omtalade konserten

Det var i lördags som sångaren i metalbandet Mordant gjorde en nazihälsning under en spelning på Truckstop Alaska i Göteborg, innan klubbarrangörerna kastade ut bandet från lokalen. Till Bohusläningen berättar sångaren Peter "Bitchfire" Karlsson att det var en "dum fyllegrej" och att han ångrar sitt beteende. 

Truckstop Alaska skriver nu på sin Facebooksida att de varken avbröt konserten eller slängde ut bandet direkt under spelningen. "Det tog flera låtar innan vi hade samlats i ljudbåset och hunnit tänka över situationen. Vi är vana vid att kunna lita på artisterna på vår scen, så vi hade ingen beredskap för detta."

Det slutade med att Mordant fick en tillsägelse genom lokalens högtalarsystem. Sedan stod arrangörerna beredda att avbryta konserten om någon i bandet eller publiken skulle göra något liknande igen, vilket inte hände.

Arrangörerna klargör även att de direkt efter spelningen ville att sångaren skulle upp på scen och be om ursäkt till hela publiken. Då han var för oseriös och respektlös för att göra detta på ett vettigt sätt valde de att istället själva be om ursäkt.  

– Mordant är inget nazistband och har heller aldrig tagit parti för denna politik. Mordant är ett opolitiskt band. Jag gjorde ett dumt misstag som varade under tre sekunder som jag ångrar djupt och inte hade nått politiskt budskap bakom. Känslan är att det låter som vi haft en hel politisk spelning, men så var inte fallet, säger Peter "Bitchfire" Karlsson till Bohusläningen.

Sångaren försvarar sitt band och säger att de inte har något att göra med nazihälsningen överhuvudtaget.  

– Det var en fruktansvärd dum sak som endast jag gjorde. Det var en dum fyllegrej som gjordes utan baktanke och belägg, och utan en tanke på att det skulle väcka så mycket hat mot mig.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA