x

Svenska punkikoner i storbråk – "Du har bränt broar"

Svenska punkikoner i storbråk – "Du har bränt broar"

Tony Johansson från Fas 3 gick igår ut med ett öppet Facebook-inlägg där han talar ut om Michael Alonzo, sångare i det gemensamma projektet Alonzo & Fas 3, KSMB och Stockholms Negrer.

– Jag har känt dig i 23 år ...du har jiddrat, bråkat och blåst folk mer eller mindre hela ditt vuxna liv! Tror du alla i bandet Fas 3 en vacker dag bara vänder dig ryggen utan anledning??, säger bland annat Tony i sitt inlägg.

Enligt Johansson har Alonzo, som tidigare var med i supergruppen Alonzo & Fas 3, tydligen betett sig illa och bland annat varumärkesregistrerat bandnamnet Fas 3, vilket Tony hävdar är helt fel, då han aldrig var en del av bandet.

– Du gjorde exakt samma sak när du blev utesluten ur organisationen "Pappa Barn"....du går och varumärkesregistrerar deras namn och snor pengar från föreningens kassa! Går du igång på sånt eller?

Johansson hävdar också att Alonzo är skyldig bandet pengar och att han har brutit mot dokumenterade affärsuppgörelser gällande uppdelningen av pengar från låtskrivande och spelningar. Han ska även ha stulit hälften av låtarna de skrev ihop, anklagat Peter "Ampull" Sjölander för att vara Sverigedemokrat, registrerat STIM från låtar som inte är hans och sett till att bandets Wikipedia-sidas låtskrivar-info har ändrats.

– Du har bränt broar och har mer eller mindre endast Steppan och Sulo kvar. Med samma agenda som du!!, fortsätter Tony.

GAFFA kontaktade Alonzo för att ge en kommentar till situationen.

– Skitsnack alltihop. Det här är killar som är vana att köra över folk hur som helst. För några månader sedan tröttnade jag och informerade dem om att de gett sig på fel person. Märk väl att detta kom dagen innan vår nya skiva släpptes, säger Michael och fortsätter:

– Men ... Tony har rätt i att ett företag som bland annat jag äger har registrerat bandet Fas 3. Inget konstigt, det företaget har gjort stora investeringar i skivor, merch etc. När jag informerade om att jag skulle ta en paus på något år, tömdes lagret på all merch och alla skivor av Tony, som sedan har sålt allt på konserter och till distributörer. Givetvis är det stöld, men jag vill inte polisanmäla gamla vänner, så jag har låtit det vara.

Enligt Alonzo skulle de båda utan problem kunna sätta sig och komma överens när som helst. Det är enligt honom ett erbjudande som har funnits och fortfarande finns. Men det skulle bli väldigt dyrt, för de som enligt Alonzo berikat sig på stöld och häleri, det vill säga killarna i Fas 3. 

Att alla som spelat med Fas 3 vänt ryggen åt Alonzo är en beskrivning han själv inte känner till. 

– Gus som spelade med Fas 3 är ju KSMB-trummisen nu? De enda som "vänt mig ryggen" som jag vet om är de som varit med och delat på stöldgodsen, fortsätter Alonzo till GAFFA.

Alonzo säger också att han bara har STIM:at låtar som han själv har gjort; att de som varit med och gjort låtarna i Fas 3 är med på STIM-registreringen.

– Vi var helt överens när registreringen gick in. Men om nu Tony är så vass på att skriva låtar så ser jag med spänning fram emot hans nästa skiva. Action speaks louder than Words, eller ... snacka går ju ... som man säger på svenska, säger Alonzo till GAFFA.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA