x

Det svenska punkbråket fortsätter – "Jag är skitförbannad och ledsen"

Det svenska punkbråket fortsätter – "Jag är skitförbannad och ledsen"

I fredags publicerade vi på GAFFA en artikel angående Fas 3-gitarristen Tony Johanssons öppna Facebook-inlägg, där han uttalade sig om Michael Alonzo, sångare i det tidigare gemensamma projektet Alonzo & Fas 3, KSMB och Stockholms Negrer. Johansson skrev att Alonzo har betett sig illa, och bland annat varumärkesregistrerat bandnamnet Fas 3 utan lov, är skyldig bandet pengar, har brutit mot dokumenterade affärsuppgörelser gällande uppdelningen av pengar, registrerat STIM från låtar som inte är hans, med mera.

När GAFFA nådde Alonzo för kommentar sa han bland annat:

– Det här är killar som är vana att köra över folk hur som helst. När jag informerade om att jag skulle ta en paus på något år, tömdes lagret på all merch och alla skivor av Tony, som sedan har sålt allt på konserter och till distributörer. Givetvis är det stöld, men jag vill inte polisanmäla gamla vänner, så jag har låtit det vara.

Dadde Stark som är trummis i Fas 3, Asta Kask och Insatsstyrkan, kontaktade GAFFA med ett meddelande för att ge sin version av situationen.

– Jag är en av dem Alonzo har blåst genom åren i Fas 3.

Dadde säger att Michael Alonzo har hängt ut honom offentligt som "mobbare" via sociala medier när han öppet ifrågasatt hans metoder.

– Jag har sett hur han betett sig på första parkett, hur låtar har kommit till, och hur Tony jobbat hårt, medan Alonzo – med facit i hand – suttit och cashat in, och kanske aldrig haft nån intention med att följa deras affärsuppgörelse eller att göra rätt för sig gentemot hans kollegor. Hans uttalande om att "dessa killar är vana vid att köra över folk" är skrattretande, säger Stark till GAFFA.

Dadde hävdar dessutom att Alonzo har vägrat sätta sig ner och prata med sina före detta bandmedlemmar. Erbjudandet om att ses har skett via advokater efter att Tony fått reda på namnregistreringen av bandnamnet och vägrats få se de avhandlade redovisningarna.

– Pengarna han har rätt till är oviktigt, men rätt ska vara rätt. Tony vill framför allt att musikerna ska ha sitt arvode, men det har Alonzo skitit i. Jag har fått många dåliga och konstiga ursäkter från honom, bland annat att Tony skulle ha betalat mig, efter det att han själv sagt att jag ska få det utav Alonzos bolag. Att merch ska va borta är skitsnack – då endast Alonzo har varit den som skött ekonomin med merchbolaget, och endast han kan plocka ut den, fortsätter han.

Dadde hävdar även att Alonzo skötte STIM helt själv utan dialog.

– Varför detta gick ut på Facebook är en slump från Tonys/vår sida, då det var ett direkt svar på en "öppenhjärtig" intervju Alonzo gjort där han återigen anklagat Johan Johansson för stöld, att Ampull är Sverigedemokrat och kallar även alla som inte håller med för Johan-talibaner. Nånstans måste man ju sätta ner foten. Däremot kan man ju fråga sig om inte Alonzo tänkt på hur ringarna på vattnet skulle röra sig lagom till skivsläpp?

Stark fortsätter:

– Jag är skitförbannad och ledsen – för jag har hållit Alonzo högt, och det var en ära att få spela med honom och Steppan med Alonzo & Fas 3. Men när man började fatta hur det låg till och när namnregistreringar, advokater och hot började trilla in istället för snack oss emellan så föll allt jag tänkt om den personen. Jag har däremot känt Johan Johansson i 16 år och har inte ett ont ord att säga om karln. Tony Johansson har ett hjärta av guld  och 99% av övriga Fas 3-medlemmar likaså. Allt finns dokumenterat och kommer förhoppningsvis fram till allmänheten när vi inte längre är bakbundna av Alonzos advokater.

GAFFA har ytterligare fått ett meddelande av Fas 3 där bandet förtydligar:

– Vi vill inte dra ut på detta i onödan, men mot bakgrund av den intervju ni publicerat med Michael Alonzo vill vi bara klargöra ett par saker angående vårt tidigare samarbete. Michael Alonzo ljuger på flertalet punkter i artikeln, detta kan vi styrka och har så gjort via juridiskt ombud, det vet han. Det handlar nu alltså, så vitt vi kan se, om förtal och oförtjänt smutskastning av oss i ett desperat försök att fortfarande ses som relevant i samband med en skivrelease och turné.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA