x

Punkfestival i Stockholm gör nytt nedslag

Punkfestival i Stockholm gör nytt nedslag

Arrangören Garageland presenterar återigen sin minifestival Search And Destroy, som bjuder in några av Sveriges mest intresseväckande punkband. Senast hölls den 21 januari, nästa punkfest sker den 12:e maj, på Debaser Strand i Stockholm. Spana in arrangörens kommentarer om varje klar akt nedan:

GAMLA PENGAR (Göteborg)
Enligt HYMNs Linus Kuhlin är Gamla Pengar Göteborgs bästa band på grund av ”kompromisslösheten och den ständiga vägran i att stryka medhårs”. Med tanke på hur jävla många bra Göteborgsband det finns så är det en rätt ordentlig komplimang. För några år sedan släpptes debutalbumet Här Kommer Kriget, och förra året släpptes en EP med den smått geniala titeln Ingen Kan Allt Men Alla Kan Dra Åt Helvete.

SLÖA KNIVAR (Malmö)
Malmös Slöa Knivar gör energisk och kompromisslös punk med hardcorerötter. Bandet har gjort sig kända för att vara bland det bästa och mest intensiva du kan se på en svensk scen. Senaste skivan – PS Du Suger – är en riktig käftsmäll av rå punk. Innan dess har bandet släppt albumet Ingen Klass, Ingen Stil, och två EPs (Hemmakvällsmassakern och Slöa Knivar), samt spelat tusentals gig.

TWIN PIGS (Stockholm)
Twin Pigs spelar arg punk med en förkärlek till rock och hittiga melodier utan att tumma på råheten. Det är en cocktail av dina värsta feberdrömmar och de snabbaste dansstegen du känner till. Bandet bildades 2015 i Stockholm och medlemmarna har tidigare spelat i bland annat Gamla Pengar, Tiger Bell, Inkvisitionen och Besserbitch. Debutskivan fick titeln Chaos, Baby! som en sorts sammanfattning på hur det känns när låtarna fortfarande gnager på sin själ efter att skivan slutat snurra.

FUCK FRANKIE (Stockholm)
Fuck Frankie har sedan starten 2010 hunnit spela på varenda punkscen i Stockholm och dessutom släppt tre skivor: den självbetitlade EPn (2012), albumet Hate Me (2013) och nu i februari det nya albumet Twobeat continued. Twobeat continued släpps på eget bolag och är från början till slut producerad av bandmedlemmarna själva.

GESTURES (Stockholm)
Stockholms Gestures gör skitig garagepunk av bästa sort. På Norrköpingsfestivalen Where's The Music knockade dom oss – och resten av publiken - med sin explosiva energi. Debuten-EPn Shattered Mind som släpptes förra året fick GAFFAs recensent att skriva att Gestures ”sitter fan på Sveriges mest intressanta och otajtaste noiserock just nu.”

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA