Per Gessle släpper två nya album

Per Gessle släpper två nya album

Halmstadssonen Per Gessle har skapat en hel värld av musik. Med tre storslagna och framgångsrika karriärer i bagaget: Gyllene Tider, Roxette och sin solokarriär ger han nu inom kort ut, inte ett, utan två separata album med nya svenska låtar: En Vacker Natt den 28 april och En Vacker Dag den 1 september. Förutom detta startar Gessle även en sommarturné med namnet En Vacker Kväll, med premiär i Helsingborg den 6 juli.

I höstas åkte Per tillsammans med sina mångåriga vapendragare Christoffer Lundquist, Clarence Öfwerman, Anders Herrlin och Helena Josefsson till Nashville för att spela in helt ny musik på svenska.

– Jag räknade ut att jag de senaste åren tillbringat över 400 dagar i Christoffers studio nere i Skåne och kände att det kanske vore dags att spela in någon annanstans, säger Per i ett pressmeddelande till GAFFA.

De övervägde studior i England och Frankrike men fick till slut tips om Blackbird Studios i Nashville. Den mytomspunna countryhuvudstaden i Tennessee kändes som ett utmanande val.

– Vi åkte dit ganska förutsättningslöst. Jag var nyfiken på att låta mitt låtskrivande möta Nashville och dess speciella musikkultur som alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag ville inte forma materialet för mycket innan vi åkte, jag gjorde bara väldigt enkla akustiska demos, forsätter Gessle.

Albumen innehåller sex duetter, tre på varje, bland annat Småstadsprat med Lars Winnerbäck som blir första singel från En Vacker Natt och kommer den 17 mars. På de nya albumen fortsätter Per Gessle att skildra mötet mellan människor, förälskelsen, passionen, glöden och lekfullheten.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA