x

George Michaels dödsorsak fastställd

George Michaels dödsorsak fastställd

George Michael, som hann bli 53 år gammal, hittades död i sin säng den 25 december 2016, av sin pojkvän Fadi Fawaz. Sedan dess har rättsläkaren inte kunnat slå fast den definitiva dödsorsaken, och hans plötsliga dödsfall blev något av ett mysterium. Det frodades mycket rykten om att George Michael skulle ha dött av en drogöverdos. Men nu har en obducent från Oxfordshire kunnat slå fast att Michael dog av helt naturliga orsaker.

Obducenten Darren Salter beskriver i ett uttalande:

– Undersökningar kring George Michaels bortgång har slutförts, och den slutliga obduktionsrapporten har mottagits. Eftersom det finns en bekräftad naturlig dödsorsak, genom dilaterad kardiomyopati med myokardit och fettlever, är utredningen under avveckling och det finns inget behov av några ytterligare undersökningar. Inga ytterligare uppdateringar kommer att tillhandahållas och familjen ber media och allmänheten att respektera deras privatliv.

Dilaterad kardiomyopati är en form av hjärtsjukdom, medan myokardit är en inflammation i hjärtat. Fettlever är ett obotligt tillstånd som beräknas att påverka omkring en femtedel av den vuxna befolkningen i Storbritannien.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA