Nya midsommar-festivalen släpper hyllade och internationella akter

Nya midsommar-festivalen släpper hyllade och internationella akter

Den 23-25 juni på skånska Ovesholms slott kommer en blandning av noga utvald mat, musik, konst och andra aktiviteter ta svenska och internationella festivalgäster på en unik resa genom midsommarhelgen.
 
Nu presenteras de första klara musikakterna: Floating Points [UK], El Perro Del Mar [SE], Zebra Katz [US] och Flyte [UK].
 
För att ge den klassiska midsommartraditionen ny energi kommer koreografen Jerome Marchand att tillsammans med ett danskompani tolka klassisk midsommardans. Performancekonstnären Angela Wand går in för att guida besökarna genom festivalen och den stora gemensamma midsommarlunchen. Dessutom står aktiviteter som kransverkstad, tarotsessions och återhämtande festivalyoga till livemusik på schemat.
 
Nedan följer arrangörens kommentarer om varje klar akt:
 
Floating Points (Solo Live) [UK]
Floating Points är den klassiskt skolade jazzfantasten som doktorerat i neurovetenskap men om kvällarna förvandlas till en gränslöst kreativt och uttrycksfull DJ, kompositör och producent. Han släppte 2015 det globalt kritikerrosade albumet Elaenia och har etablerat sig som en av klubbscenens ledande DJs och en av världens mest spännande producenter. Han besöker dessutom Midsommar Weekender med sin nya sololiveshow.
 
El Perro Del Mar [SE]
I höstas släppte El Perro Del Mar sitt album KoKoro och nominerades bl.a. till Årets Pop på P3 Guld. Med världens tillstånd – musikaliskt, politiskt och miljömässigt – i sina tankar sedan hennes sons födelse, ser Sarah Assbring  KoKoro  inte bara som ett album utan också som estetisk och politisk rörelse.  Med ljudbilder som ekar av Thailand, Sumatra, Indien, Etiopien, Japan och Kina, skiljer sig soundet på  KoKoro  från allt som El Perro Del Mar tidigare gjort.  I låtarna hörs bl.a. det kinesiska stränginstrumentet guzheng, japansk shakuhachi-flöjt, arabiska stråkar, dulcimer och rytmer influerade av etiopisk pop.  
 
Zebra Katz [US]
Zebra Katz är den mångfacetterade artisten Ojay Morgans alias. Inspirerad av Nina Simone, André 3000, Missy Elliot och Lauryn Hill, har Zebra Katz skapat en helt unik persona. Han är känd för bl.a. fantastiska "I'ma Read" och har delat scen med alla från Diplo till Scissor Sisters. Publik runt hela världen vallfärdar till hans spelningar. Detta får inte missas!  
 
Flyte [UK]
Bandet har spenderat de första månaderna av 2017 i Australien där de slutfört sitt debutalbum tillsammans med Courtney Barnett-producenten Burke Reid. De senaste åren har de släppt indie anthems som "We Are The Rain", "Closer Together" och "Light Me Up" och nått upp i över en miljon Spotify streams. Förra året lade bandets Will Taylor (sång) och Sam Berridge (klaviatur) upp en cover av Joni Mitchells låt River på Facebook, vilket gjorde att många fler fick upp ögonen för dem.  De släpper dessutom sitt debutalbum i år.
 
Midsommar Weekender sker i Åhus, 23-25 juni.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA