x

FESTIVALKOLLEN: här är den senaste tidens viktigaste släpp

FESTIVALKOLLEN: här är den senaste tidens viktigaste släpp

STORSJÖYRAN (28 – 29 juni i Östersund)

Storsjöyran presenterar stolt fyra nya namn – stjärnskottet Skott, hyllade Cherrie, den unga talangen Rhys och punkhjältarna Millencolin. Skott har blivit omnämnd på bland annat Lordes och Katy Perrys Twitterkonton, Cherries senaste album har hyllats som ett av fjolårets starkaste släpp och Rhys har kallats "framtidens artist". Millencolin har hängt med lite längre, de gjorde skivdebut 1994. Med 1 500 spelningar och åtta album i ryggen landar de nu i Östersund.

BRÄNNBOLLSYRAN (1 - 3 juni i Umeå)

Hyllade Little Jinder är klar för ett stjärnspäckat Brännbollsyran.

– Little Jinder gjorde ett av förra årets bästa svenska album och hon har en unik star quality och karisma som vi gillar. Förvänta er en fullsatt och vibrerande tältscen då hon avslutar Temple Stage på festivalens fredag, säger David Arkhult, festivalgeneral för Brännbollsyran, i ett pressmeddelande.

Festivalen stoltserar sedan tidigare med världsstjärnorna Kygo och Zara Larsson.

KARLSKRONA SKÄRGÅRDSFEST (1 - 6 augusti i Karlskrona)

Det svenska rockbandet The Sounds och veteranen Jerry Williams läggs till på Skärgårdsfestens lineup.

– Bandet tar en självklar plats i årets artistutbud och vi är glada att vi har lyckats boka dem till festen, säger Robin Åkerman, projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest. The Sounds bjuder alltid på fantastiska livekonserter.

– Jerry är en av Sveriges största rockikoner, säger Robin Åkerman. Tillsammans med sitt 12-mannaband kommer Jerka leverera ett pärlband av hits och få hela Stortorget att gunga. 

TRÄSTOCKFESTIVALEN (21 - 22 juli i Skellefteå)

Under Umeå Open fick Säkert! ta emot stående ovationer från publiken. De till och med hoppade upp ur stolarna för att dansa när Dansa, Fastän spelades som om det var den mest självklara låten någonsin. Nu står det klart att hon ska få folk att dansa även på Trästockfestivalen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA