x

FESTIVALKOLLEN: Här är den senaste tidens släpp

FESTIVALKOLLEN: Här är den senaste tidens släpp

KARLSKRONA SKÄRGÅRDSFEST (1 - 6 augusti i Karlskrona)

Melissa Horn och FO&O kommer till årets Karlskrona Skärgårdsfest som inleds 1 augusti.

– Konsertkvällarna på Kastellet har varit fantastiska, säger Robin Åkerman, projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest. I år tror vi på fullsatt när vi bjuder på en exklusiv konsert med ingen mindre än Melissa Horn.

– FO&O har verkligen blivit ett galet stort band med miljontals streams och fans över hela världen. Årets artistuppställning bjuder på något för alla och det känns fantastiskt roligt att de kliver upp på Skärgårdsfestens stora scen den 5 augusti, säger Robin Åkerman.

Sedan tidigare står det klart att Stiftelsen, The Sounds och Jerry Williams kommer till festen i augusti.

BRÄNNBOLLSYRAN (1 - 3 juni i Umeå)

Jillionaire från Trinidad & Tobago är klar för ett fullpackat och stjärnspäckat Brännbollsyran och kommer spela på festivalens Temple Stage på lördag den 3 juni. Festivalen är nu helt färdigbokad.

– Med hits som Lean On, Light It Up och Watch Out For This kommer Jillionaire från Major Lazer förvandla hela Campus till ett enda stort dansgolv. Årets artist-lineup är den största och mest ambitiösa vi haft någonsin och det ser vi resultat på i biljettförsäljningen som ligger på rekordnivåer. Nu återstår det bara att säga hjärtligt välkomna till Umeå 1-3 juni till våra svenska och internationella gäster, säger David Arkhult, festivalgeneral för Brännbollsyran.

TRÄSTOCKFESTIVALEN (21 - 22 juli i Skellefteå)

Trästockfestivalens i Skellefteå fyller på sin line-up inför sommaren med Lisa Miskovsky, Algesten och Johan Airijoki.

De tre bokningarna kommer alla från Norrland och passar med sin musik, enligt arrangörerna, helt rätt in på festivalens musikscen. Klara sedan tidigare är även Linnea Henriksson, Säkert!, Julia Frej och Heavy Tiger.

URKULT (3-5 augusti i Näsåker)

Fyra nya akter har nu presenterats till festivalen. Bridget Marsden & Leif Ottosson, Beches Brew, Vieux Farka Touré och Enkel kommer att träda in på Näsåkers scener i början på Augusti.

Urkult har även inför årets upplaga tilldelats ett jämställdhetsstöd från Musikverket till artistbokning.

CLANDESTINO FESTIVAL (8-11 juni i Göteborg)

I Clandestino Festivals program blandas det hej vilt med musik, samtal, poesi, filmvisningar och konst av olika slag. Nu fyller Göteborgsfestivalen på med nya bokningar, däribland KoKoKo! och sångerskan Nahawa Doumbia. Konserterna äger rum på en rad olika ställen runt om i Göteborg. Dessutom är den palestinska journalisten Asmaa Azaizeh och svenske författaren Linus de Faire klara för årets festival.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA