x

FESTIVALKOLLEN: Här är den senaste tidens bokningar

FESTIVALKOLLEN: Här är den senaste tidens bokningar

URKULT (3-5 augusti i Näsåker)

Urkult-festivalen bjuder på kära återseenden för reggae-bandet FastPoholmen och folkiga Ulrika Bodén ihop med trion Ahlberg, Ek & Roswall. Harpreet & Sanskriti kommer att utforska norra Indiens olika musikstilar och Göran Månsson & Vänner bjuder på spännande tolkningar i Näsåker.

ROLLING ROOTSY REVUE (2-8 juli)

Festivalen presenterar stolt Aaron Lee Tasjan till 2017 års upplaga av Rolling Rootsy Revue.

– Det är få som klarar att spela solo i 2 timmar för en ny publik och ha publiken i ett järngrepp hela tiden. Men vi vet att det finns en nivå till med band. så ännu lyckligare blev vi när vi förstod att Aaron ville komma tillbaka med band och redan i sommar. I den stunden bestämde vi oss för att göra RRR 2017, för Aaron är den perfekta artisten för festivalen, skriver festivalen i ett pressmeddelande. 

PARKFESTEN I NORA (28-29 juli i Nora)

Parkfesten i Nora fyller tio år och släpper nu de första artisterna. Som tidigare år har arrangörerna ett fokus på svensk progg, men stänger inte heller dörrarna för andra genrer. De börjar med att släppa artisterna ContactSlowgoldNynningenJojje WadeniusThe VanjasDSH5 och Kaurna Cronin.

– Contact var det första bandet som bokades till den allra första Parkfesten år 2008. När vi nu ska fira 10 år så kändes det givet att vi skulle försöka få Contact att komma tillbaka till vår festival, säger Albin Ström från föreningen Levande Musik i Nora.

Se fram emot fler bokningar för festivalen.

TRÄSTOCKFESTIVALEN (21-22 juli i Skellefteå)

Skellefteåfestivalen drömmer sig bort till att få gunga till mängder av sköna toner på de ljusa och varma Trästock-nätterna. I och med deras fjärde artistsläpp för i år presenterar de nu Thomas Stenström, Slowgold och Blodet.

I januari släpptes Thomas Stenströms nya album Rör Inte Min Kompis. Amanda Werne, aka Slowgold, gav ut fullängdaren Drömmar i februari. Blodets musik beskrivs som "mellan Swans och Sonic Youth" och blev förra veckans bästa i GAFFA Osignerat.

INTO THE FACTORY (10-12 augusti i Stora Vika)

Den elektroniska musikfestivalen har under de senaste månaderna släppt närmare 60 akter. Igår avslöjades ytterligare tre. Nämligen Nina Kraviz, Jayda G och Âme. Det blir en blandad kompott av akter till festivalen.

– Att få se Nina Kraviz spela bland fabriksväggarna och den råa atmosfären som den platsen ger är som en overklig dröm. Hela den här linuepen och med de sista åtta akterna som släpps om några veckor, gör den här festivalen till bland det coolaste jag kommer att vara med om någonsin, säger Ivar Forstadius, Music Goes Further.

10-12 augusti blåser Into The Factory på i Stora Vika.

KARLSKRONA SKÄRGÅRDSFEST (1-6 augusti i Karlskrona)

Med redan klara artister som Stiftelsen, Melissa Horn, Lasse Stefanz, The Sounds, FO&O och Jerry Williams, fyller nu Karlskrona Skärgårdsfest på med fem nya akter.

Först ut är Linnea Henriksson som senast varit aktuell med singeln Säga Mig och nu kommer synas på Stortorgets stora scen. Peg Parnevik gör henne sällskap på stora scen. Hon är mest känd för sin debutsingel Ain’t No Saint och gjorde sig ett namn i Jesper Parneviks dokusåpa.

Hoglands Parks scen Live Green bjuder på mängder av lokala akter och nu även Linda Pira och Andreas Kleerup.

– Live Green kommer som vanligt att bjuda på både fantastiska och viktiga intryck. Ambitionen att leverera några av Sveriges mest aktuella och intressanta artister till frivillig entré kommer vi att leva upp till även i år, säger Robin Åkerman, projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest.

Som om det inte räckte står nu även hitmakaren bakom Boro Boro och OMG ihop med Snoop Dogg klar. Sångaren och producenten Arash representerade även Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2009 och ansluter nu till festen i i början av augusti.

LIVE AT HEART (30 aug - 2 sept i Örebro)

Örebrofestivalen presenterar stolt 16 nya akter och även specialspelningar med Sofia KarlssonJonathan Johansson och Jennie Abrahamson. Dessa sker i samarbete med Bilda och är en blandning av dialog och konsert som sker under tre kvällar.

– Tre mycket intressanta svenska musiknamn kommer till Live At Heart och berättar som sig själva och spelar sin musik. Det här är ett fint steg i Live At Hearts utveckling som vi tar tillsammans med Bilda, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig.

Live at Heart-festivalens slutgiltiga program beräknas landa på drygt 200 artister från mängder av olika genrer. Förutom ovanstånde spelningar blev följande akter klara nu senast:

Blue House, Christopher Sletto, Crooked trees, DSH5, Hanna Gustavsson, Ludwig Hart & the Rumours, Maple & Rye, Meadows, Paper Tigers, Pat Razket, Royal Prospect, Tamzene , The Brahms, Theodore, Trad.Attack! och Voodoo Vegas.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA