x

The Jesus & Mary Chain till Sverige för 2 spelningar

The Jesus & Mary Chain till Sverige för 2 spelningar

Inflytelserika shoegaze- och noiserock-gruppen The Jesus and Mary Chain kommer till Sverige! 6 oktober i höst gästar de skotska indielegendarerna Trädgårn i Göteborg och två dagar senare är det Münchenbryggeriet i Stockholm som gäller. I ryggen har de sitt första album på 19 år, Damage And Joy, och en diskografi som är få förunnat.

Med influenser från bland andra The Stooges, Ramones, Einstürzende Neubaten och The Shangri-Las bildade bröderna Jim och William Reid 1983 vad som skulle bli en av 80- och 90-talets mest hyllade akter. Med debuten Psychocandy etablerade de sig omedelbart och albumet nämns regelbundet som bland de starkaste debutsläppen genom tiderna, med en kreativitet och ombytlighet som har kommit att följa bröderna genom karriären.

Det går inte att överskatta hur mycket The Jesus and Mary Chain har betytt för alternativ musik genom åren – både genom de otaliga band de influerat med sitt karakteristiska sound, men även då deras tidiga framgång lade grunden för Alan McGees skivbolag Creation Records, som kom att ge världen band som My Bloody Valentine, Oasis och Super Furry Animals.

Biljettsläpp till båda konserterna sker 24 april, klockan 10:00.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA