x

Stina Wollter skivdebuterar – med ett stilla stridsvrål

Stina Wollter skivdebuterar – med ett stilla stridsvrål

Stina Wollter – konstnär, instagramstjärna och radiopratare – och Micke Olsson  basist och brevbärare – debuterar tillsammans med singeln Leave My Shame som släpps 19 maj. 

Mickes och Stinas låtar tar sats i kärnan av något som de upplevt, oavsett om det är i vardagsmoset i källarförrådet eller mitt i partyglammet där man plötsligt känner sig främmande. 

– Den här musiken började egentligen formas för 23 år sen, när vi möttes. Så mycket liv har runnit genom oss som var tvunget att få form och det var musik som var formen. Vår musik, låtar om platsen vi befinner oss på, mitt i livet. Mitt i sorteringsarbete, uppbrott, uppgörelser, förluster, lust och behov. Leave My Shame handlar om det avgörande beslutet att inte låta sig begränsas, deformeras eller förminskas längre. Det heligaste av löften – som man ger sig själv då det inte går att backa längre, utan att svika allt som är viktigt. Stunden då man går utan skräck mot något som är sant, säger Stina i ett pressmeddelande.

Stina har alltid skrivit, något som hon trodde var dikter, men som visade sig vara låttexter. Micke tog tjänstledigt och började tonsätta texterna som Stina samlat genom åren. Och 2016 fann de den sista pusselbiten; producenten Pecka Hammarstedt, som fick låtarna att ta ytterligare språng.

– Det var som att öppna en dörr, vi lärde känna varandra på ett nytt sätt i musiken och när tilliten växte vågade jag mer. Våra olika temperament skaver och tjongar med och mot varandra, vi håller på och håller på tills det säger "pling" på något vis och då är låten där. Man kan säga att det här är vårat sladdbarn. Vi har varit dräktiga skitlänge och det är så skönt att få se våra bebisar fria. Vi är löjligt stolta, säger Stina. 

Leave My Shame är den senast skrivna låten och den får bli singel eftersom den värker och vill ut – jag vill ge den till alla de som behöver ett stilla stridsvrål i tider fulla av krafter som vill få oss att tro att vi ska vara si eller så för att duga. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA