x

Ida Redig besöker GAFFA-kontoret för intim spelning – "kommer köra fullt ös ändå"

Ida Redig besöker GAFFA-kontoret för intim spelning – "kommer köra fullt ös ändå"

På torsdag får GAFFA-kontoret besök av ingen mindre än Ida Redig! Det blir ett exklusivt intimt och gratis gig för att fira in juni månad och det nya numret av tidningen. Här hittar du eventet.

Hur lyder dina spontana tankar inför kontors-gigget? Några särskilda planer och idéer?

– Ser fram emot det! Älskar kontrasten från att ena gigget spela för 500 pers som skriker med till Du Är Bäst och Du Är Kär I Mig och allt till mer intima spelningar som detta. Jag kommer däremot att köra fullt ös ändå, det gör jag alltid. Finns inget att spara på någonstans! 

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Jag hade haft helt maxat med ljusshow och laser. Det är någonting jag verkligen älskar. Tycker att Kent lyckades bra med det på deras sista gig. Det var jävligt snyggt. Snyggt ljus och rök är allt. Skulle vilja införskaffa en fet ledbackdrop.

Vilken är världens bästa liveakt just nu? 

– Det var längesen jag såg en hel konsert och tyckte det var bra. Hinner sällan gå på konsert och jag blir lätt besviken … som när jag såg en av mina stora förebilder PJ Harvey på Way Out West. Däremot skulle jag gärna vilja gå och se Nick Cave And The Bad Seeds på Globen i höst. Det hade varit fett!

Vad har varit ditt största konsertögonblick? 

– När jag släppte mitt andra album (Thou Shall Not Be A Pussy) skulle vi ut på turné och jag hade inget bokningsbolag då, så min manager fick ringa runt till alla ställen och fixa gig och det första han sa var alltid: “Har ni en slot på stora scenen?” Till slut lyckades han fixa några. Det var stort då!

Och galnaste? 

– Det har hänt många sjuka saker genom åren. Det är allt från när jag spelade i Härnösand och himlen öppnade sig tio minuter innan gig och kortslöt hela stället (ja, jag genomförde gigget ändå tillslut) eller när jag blev dubbelbokad och gjorde ett gig kl 11 på dagen i Göteborg, hoppade på ett flyg och körde nästa gig klockan 14 i Stockholm.

Om du skulle jämföra ett Ida Redig-gig med en film, vilken blir det och varför?

– Haha ... kanske En Oväntad Vänskap. Rolig, oväntad, hård och kärleksfull. En av mina favoritfilmer!

Här kan du ta del av releasefest och Ida Redig-gig på torsdag

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA