x

Hör Misery Loves Co:s första singel på 17 år – och läs vår intervju

Hör Misery Loves Co:s första singel på 17 år – och läs vår intervju

Det svenska industrimetalbandet Misery Loves Co. är tillbaka med första singeln på 17 år – Would You?. Vi ställde några frågor till bandet i samband med låtsläppet.
 
Hur kickade själva processen till Would You? igång?

– Jag önskar att jag hade tillräckligt med energi och fantasi för att komma på ett riktigt grymt svar på det. Men ... Det är bara det där konstanta behovet som gång på gång kräver att vi ses nere i den där källarlokalen i Uppsala industriområde. 

Var hittade ni inspiration till just det här spåret?

– Textmässigt är det antagligen en kombination av reflektioner från min uppväxt i ett villaområde två mil norr om stan och mer nutida saker. Musikaliskt är inspirationskällorna – som alltid – för många för att nämna. Det går inte heller att säga att just den här låten är typisk för vårt nya material. Som alltid så spretar det en hel del åt olika håll, men ändå hamnar vi i nåt som låter Misery. Alltid.  

Vad handlar den om?

– Den handlar om murarna som byggs. De som vi bygger runt länder, men också runt villaområden. Om att det är svårt att andas innanför murar om de blir för kompakta. Den handlar också om vad du skulle offra för att få vara en del av gemenskapen hos människorna på insidan av muren. Hur mycket skulle du ge upp av dig för att passa in?

Hur ser era framtida planer ut?

– Vi kommer att göra ett par festivaler i sommar, men i övrigt fokuserar vi på att skriva låtar och hitta älskvärda människor att samarbeta med. Det är egentligen inte mer komplicerat än så. Vi vill skriva musik och spela live och omge oss med folk vi gillar. Släppet av Would You? är bara början.  
 
Lyssna på låten här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA