x

Debasers VD: "Vi har inte kommit överens och då återstår att stämma dem"

Debasers VD:  "Vi har inte kommit överens och då återstår att stämma dem"

Debaser Medis avslutade sin verksamhet på nyårsafton 2016. Klubbens lokaler i Medborgarhuset i Stockholm skulle renoveras av kommunen.

När lokalerna öppnar igen om tre år kommer den gamla rockklubben istället vara ett bibliotek. Det angränsande Tranströmerbiblioteket tar då över lokalen.

Förhandlingarna mellan Stockholms stad och Debaser om ny lokal har gått knackigt.
– Enligt lagstiftningen måste Stockholms stad antingen erbjuda en ersättningslokal eller betala ersättning för den ”rörelseskada” Debaser drabbas av när verksamheten stängs ned, säger Debasers VD Annelie Telford till GAFFA.

– Med rörelseskada menas det värde som verksamheten hade på den öppna marknaden när den stängdes, fortsätter Telford. Med andra ord, vad vi hade kunnat sälja den för om de inte hade stängt oss.

Tillföljd av de havererade förhandlingarna ser Debaser inget annat alternativ än att stämma Stockholms Stad.
– Vi har tagit fram en värdering och lagt fram vårt krav till Staden, men inte kommit överens om en ersättning och då återstår att stämma dem.

Vad är det för fel på den ersättningslokal som Staden erbjudit?
– Den lokal de skulle ersätta oss med skulle vara jämförbar med den vi hade. Läget Medborgarplatsen och Slakthusområdet är inte jämförbara.

Klubbens gamla lokaler var lokaliserade på Södermalm medan Slakthusområdet ligger utanför de så kallade ”tullarna” i stadsdelen Johanneshov i Söderort.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA