x

Här är den ultimata kursen för alla Kent-fans

Här är den ultimata kursen för alla Kent-fans

I höst startar Studiefrämjandet kursen för alla Kentfans – Kentkören – en popkör som bara sjunger Kentlåtar. Kentkören startar den 18 september i Stockholm och pågår under tolv tillfällen med enkel röstteknik, hur det funkar med stämmor och hur man sjunger poplåtar på gehör som delar av kursinnehållet. Kursen avslutas med en konsert. Anmälan till kursen gör du här.

LÄS OCKSÅ: Jonathan Johansson presenterar turné: "Hybris i vanlig ordning"

– Med en stor låtskatt och extremt hängivna fans känns det viktigt att få till någon sorts återuppståndelse efter dödsbeskedet i slutet av förra året. Studiefrämjandet vill göra något för de röster som sjungit med i konserter genom åren så nu bjuder vi in till gemensam mässa, hälsas det i ett pressmeddelande, med fortsättningen:

– Alla som någonsin lyssnat på Kent eller berörts av musiken gör sig en stor tjänst att delta i vår kör. Och det bästa av allt? Kursen är på grundläggande nivå. Du behöver inga förkunskaper, bara tycka det är roligt att sjunga och gilla Kent.

LÄS OCKSÅ: Kritiseras för alkoreklam – "attraherar barn och ungdomar"

Kapellmästare, Elin Gusterman, leg. musiklärare, är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har bred erfarenhet inom sång och musik och har sedan 20 år tillbaka stått på många stora scener runt om i världen. Hon har körat bakom många artister och gjort flera inspelningar både som kör – och leadsångerska. Elin är Certified Zangger Vocal Coach & Instructor och arbetar bland annat som sång-coach på Voice Centre i Stockholm.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA