x

Kultigt gitarrfritt metal-album firas med 2 Sverigespelningar

Kultigt gitarrfritt metal-album firas med 2 Sverigespelningar

1996 släppte det finska fyrhövdade metalmonstret Apocalyptica ett epos och en hommage i form av debutalbumet Plays Metallica By Four Cellos. För att hylla det klassiska albumet har kvartetten gett ut skivan remastrad – med tre bonusspår (Battery, Nothing Else Matters och Seek & Destroy). Nu möter bandet sina fans på turné i Stockholm och i Karlstad.

LÄS OCKSÅ: Ny Netflix-serie med fokus på musik

"Utan gitarrer – men jävligt metal. Det är Apocalyptica – som bildades av fyra cellister från Finland som är klassiskt skolade från Sibeliusakademin i Helsingfors. Det var det gemensamma intresset för metal som innebar starten av Apocalyptica – och över 4 miljoner album sålda till dags dato", hälsar arrangören LiveNation i ett pressmeddelande.

Med egna låtar samt covers på akter som Metallica, AC/DC, Pantera, Sepultura har Apocalyptica blivit ett namn som hela metalvärlden nu känner till. Det har också inneburit samarbeten med stjärnor som Dave Lombardo (Slayer), Ville Valo (Him), Till Lindemann (Rammstein), Joseph Duplantier (Gojira), Corey Taylor (Slipknot) och många fler.

LÄS OCKSÅ: Band bestulet utanför klubb

Här ser du gruppen i Sverige:

15/3 - Skandiascenen (Cirkus), Stockholm
16/3 - Nöjesfabriken, Karlstad

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA