x

Ny festival – "Det är dags att lyfta fram alla grymma kvinnor inom hårdrocken"

Ny festival – "Det är dags att lyfta fram alla grymma kvinnor inom hårdrocken"

När festivaler lägger ner till höger och vänster är det alltid välkommet med nya uppstickare. GAFFA har pratat med duon bakom endagsfestivalen Heavy Metal Action Night som arrangeras på Södra Teatern i Stockholm den 30:e september.

Vad är Heavy Metal Action Night? Vilka är ni som står bakom, vad har ni gjort tidigare?

Heavy Metal Action Night är den första endagsfestivalen av sitt slag i Stockholm, en actionfylld helkväll med heavy metal! Vi som står bakom är Emmy och Sandra, vi träffades på rockfestival för två år sen och klickade direkt över en öl och en Motörhead-kassett i en kass bandare. Tidigare har vi styrt mindre spelningar och jobbat på diverse små och stora festivaler. Vi båda pluggar/har pluggat ”music business”, så att dra igång en egen festival känns rätt självklart!

Vem ska åka dit och varför?

– Du som känner att du föddes för sent och missade det ljuva 80-talet när heavy metal frodades. Men även du som var med och fick uppleva den gyllene tiden har är din chans att återuppleva magin för en kväll! 

Ni har än så länge jämn fördelning på era akter vad det gäller kön. Är det medvetet?

– Japp. Vi tycker att det är dags att lyfta fram alla grymma kvinnor inom hårdrocksscenen, musiker såväl som arrangörer, DJ:s och besökare!

Vad tror du det kan innebära? Mig veterligen har det aldrig skett på en hårdrocksfestival förut.

– Vi tror att representation är viktigt och att vi bokat medvetet hoppas vi kommer synas även i publiken och ge ringar på vattnet så fler kvinnor drar igång egna projekt! MER HÅRDROCK ÅT FOLKET! 

Hur känns det att ni har bokat Girlschool till ert första år?

– Overkligt, mäktigt, stort och fräckt. Vi har bokat några av våra största hjältar och idoler till vår alldeles egen festival. Inte illa pinkat om vi får säga det själv, och det får vi ju!

Avslutningsvis, kommer vi få se er nästa år? Hur kommer ni i så fall toppa årets lineup?

– Att få till en återförening med belgiska speed metal-bandet Acid hade varit helt uppåt väggarna fantastiskt! Men just nu är vi så fokuserade på att göra denna första upplaga av Heavy Metal Action Night till en oförglömlig kväll att det är svårt att tänka på något som ligger längre fram i tiden än den 30:e september. Men det är självklart att vi vill göra mer med det här projektet, det är alldeles för bra för att vara en engångsgrej.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA