x

Insamling till mansfri festival – en succé

Insamling till mansfri festival – en succé

Vi skrev tidigare om nystartade Statement Festival, en mansfri festival på initiativ av Emma Knyckare, som bad om bidrag för att kunna kicka igång sin verksamhet. Efter ett och ett halvt dygn hade de samlat in otroliga 190 000 och i skrivande stund är summan uppe i hela 219 000. Detta med 25 dagar kvar av insamlingen.

– Vi är helt omskakade, låter arrangören hälsa via en Facebookstatus.

LÄS OCKSÅ: Silvana Imam utkastad – nu får klubben stark kritik

Men fortfarande finns en del orosmoln kvar för personerna bakom festivalen. Att särbehandla utifrån kön är olagligt och i diskrimineringslagen finns få undantagsmöjligheter, rapporterar SVT. Och Emma Knyckare är väl medveten om detta dilemma.

– Vi har löst det genom att ta in egna jurister som kan diskrimineringslagen i sömnen. Men det är såklart en grej och ett problem för oss. Men det här är inte första gången ett stort separatistiskt arrangemang äger rum, säger hon till SVT och fortsätter:

– Man kan göra det som en privat fest eller så kan man köra det genom en förening så att det blir som en sån som snubbarna redan har – en gubbklubb. Eller så får vi köra på ändå helt enkelt och ta konsekvenserna av det.

LÄS OCKSÅ: Foo Fighters ger exklusiv Sverige-spelning

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA