x

Hyllad artist slår sig fri och återvänder med nytt album

Hyllad artist slår sig fri och återvänder med nytt album

Min Stora Sorgs tidigare verk har belönats med femmor och sexor av GAFFAs skribenter. 28 september är hon tillbaka med ett helt nytt album!

LÄS OCKSÅ: Insamling till mansfri festival – en succé

Det har gått två år sedan Min Stora Sorgs senaste och kritikerrosade album Min Stora Sorg Vår/Sommar -16. Sedan dess har personen bakom, Anso Lundin, slagit sig fri från strukturerna i musikbranschen för att släppa sin tredje fullängdare helt på egen hand. Under våren fick vi en försmak på det kommande albumet med singlarna Paus och Canta Mami. Singlarna står sig starka som fristående men det är nu som de verkligen kommer till sin rätt, i kontexten av det konceptuella albumet Bitch Lover Child Mother Sinner Saint.
 
– Soundmässigt så har jag försökt likställa det nya albumet med ett barn. Att jag burit det själv och att när det ska bli ett färdigt, bra och älskat album så behövs det ett kollektiv runt det. Albumet behöver fler vuxna än mig liksom. Det är det vill säga ett heltidsjobb att få allt att gå ihop. Men av allt arbete och allas engagemang och kärlek så blir det ett starkt, älskvärt, självständigt och modigt album, säger Min Stora Sorg i ett pressmeddelande.
 
 
På den kommande fullängdaren har Min Stora Sorg samarbetat med sju olika producenter och låtskrivare. Mötet mellan dem sägs gå som en röd tråd genom albumet. Det unika melodispråket tillhör Anso Lundin som tillsammans med de andra både producerar och skriver på alla spår. Texterna handlar om kamperna i livet. Om att vara mamma, dotter, partner och vän. Om att inte räcka till, om sex, om att hata allt och om att vilja skydda sin mamma.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA