x

Historiskt besöksrekord

Historiskt besöksrekord

När Gröna Lund stängde sina grindar för i år kunde man konstatera att säsongen 2017 varit den mest välbesökta någonsin i tivolits 134-åriga historia, enligt ett pressmeddelande.

Med totalt 1 531 898 gäster slog man det tidigare rekordet från 2016 med dryga 25 000 gäster. Tivolit har även slagit rekord i antal sålda säsongskort, med 168 671 Gröna Kort (säsongskort entré) vilket är dryga 40 000 fler än 2016 och 12 708 Guldkort (säsongskort med åk), vilket är dryga 500 fler än 2016.

– Jag är enormt glad och stolt över att vi lyckas locka så många besökare. Dessutom visar våra gästundersökningar att besökarna inte bara är fler, de är även mycket nöjda med sitt besök. Det är både ett gott betyg på de investeringar vi redan gjort i parken, men ger oss även mod att fortsätta med de planer vi har för att utveckla tivolit i framtiden, säger Magnus Widell, VD på Gröna Lund.

Under årets gång har nöjesparken lockat med en rad musikaliska storheter som The Cardigans, Johnossi, Henrik Berggren, Miss Li, Veronica Maggio, Zara Larsson, First Aid Kit, Sum 41, Elton John, Alice Cooper, Megadeth, Korn, The Hives och Ghost.

Och redan nu har Gröna Lund gjort klart med sin första artist för nästa år: Macklemore.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA