Vild teori: är det här Kent-medlemmarnas nya band?

Vild teori: är det här Kent-medlemmarnas nya band?

13 oktober skickade bandet Lädret ut låten Nittonhundranittiofem. Tio dagar senare höll vi på GAFFA i premiären av låtens video och där någonstans började vilda spekulationer ta ordentlig fart: är det här Kent-medlemmarnas nya band?

Personerna bakom Lädret vill vara anonyma. Vad vi vet är att musiken är inspelad och släppt genom den Kent-kopplade studion Psykbunkern. Ett företag som bland annat Kent-gitarristen Sami Sirviö har hand om.

LÄS OCKSÅ: Här är Roskildes första 10 akter

Men Kents fans ser andra tydliga kopplingar med ett av Sveriges största, och nu avslutade, rockband. En påpekar att låten heter just Nittonhundranittiofem (samma år som Kent släppte sin debutskiva). Någon tyckte sig se samma mönster i videon som på Tigerdrottningens omslag och associerade samtidigt tunneln till Kent. Det spekuleras också friskt kring vem som sjunger. Sami? Markus Mustonen? Någon tycker att basen känns väldigt Martin Sköld, och så här fortsätter det.

Den kanske mest anmärkningsvärda teorin är om bandnamnet, som då kopplas till Kent. Vi citerar:

"Läder är hud som behandlats så att den blivit beständig mot förruttnelse, och samtidigt bevarat sin naturliga styrka och spänst. Denna behandling kallas garvning. Viktiga egenskaper hos garvat läder är slittålighet, formbarhet och förmåga att släppa igenom vattenånga."

Och som någon senare påpekar: "Finns väl även en Jones & Giftet-låt som heter Precis Som Läder ..."

LÄS OCKSÅ: Crystal Castles ställer in turné efter våldtäkts-anklagelser

När GAFFA når Psykbunkern väljer de att inte kommentera. Kolla in låten och videon här:

LÄS OCKSÅ: Kent goes dansband – lyssna här

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA